AYVALIK’TAN İLK VEKİL ADAYI, DR. NEŞE ZENGİN OLDU

Nilgün KAYA

Ayvalık’ta 27 yıldır doktorluk yapan, İstiklal Savaşı gazisi torunu ve subay kızı Neşe Zengin, 24 Haziran’da Cumhurbaşkanlığı ile birlikte yapılması planlanan Milletvekilliği seçimlerinde, CHP adına Balıkesir Milletvekili adayı olduğunu açıkladı.

Adaylığını, 30 Nisan Pazartesi günü Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Binası önünde açıklayan Dr. Neşe Zengin, 26. Dönem Balıkesir CHP Milletvekili adayları arasında 8. sırada yer almıştı.

Açıklamaya katılanlar arasında; CHP İlçe Başkanı Hüseyin Şalmanlı, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, CHP Kadın Kolları Başkanı Tülin Çalışıcı, CHP ilçe eski başkanlarından Ahmet Toker ve Asım Sürer, CHP İlçe yönetimi, Küçükköy eski belediye başkanı Mesut Ergin, CHP 26. dönem Milletvekili aday adaylarından Ziya Eryavuz, Atatürkçü Düşünce Derneği Şube Başkanı Ahmet Üzgeç, Pir Sultan Abdal Derneği Şube Başkanı Vedat Tekten ve partililer yer aldı.  Açıklamaya katılan partililer zaman zaman, ‘Barışın simgesi, Ayvalık’ın neşesi’ sloganlarıyla Dr. Zengin’e destek verdi.

Zengin yaptığı açıklamada, “Yüreği vatan ve halkımıza hizmet aşkıyla çarpan yoldaşlarımız, arkadaşlarımız, büyüklerimiz, gençlerimiz, kadınlarımız, sizlerle birlikte önderimiz, liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün emanetlerine sahip çıkmaya, yolunu yolumuz bilerek ülkemizi özgürlük barış, refah ve huzura kavuşturmaya, adil ve demokratik bir yönetimle halkımızın gerçek sesi olmaya, onayınız ve desteğiniz olursa adayım. Hiçbir güç yoktur ki halkın gücünün üstünde olsun. O zaman biz şiddet gören, taciz ve tecavüze uğrayan kadınlarımız için, istismara uğrayan bebeklerimiz ve çocuklarımız için, iş bulamayan gencimiz için, okuyamayan çocuk işçimiz için, hakkını isteyen emekli, işçi ve çalışan için, emekle kazanıp geçinemeyen için, haramla zengin olana karşı adalet için, liyakat için, hak için, hukuk için, özgürce düşünüp, özgürce konuşan bir Türkiye için ‘Yurtta Barış Dünyada barış’ için, Mustafa Kemal Atatürk’ün askerleri olarak mücadele etmeye, mağdurun sesi olmaya geliyoruz. Yolumuz açık olsun. Bu mübarek günde kandilinizi kutluyor, vatanı için canını veren, canını siper eden şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle ve saygıyla anıyoruz” dedi.

27 YILDIR AYVALIK’TA DOKTORLUK YAPIYOR

Babasının subaylık mesleği nedeniyle yerleştikleri Eskişehir’de büyüdü. Aslen İzmitli. 1988 yılında İ.Ü.Cerrahpaşa Tıp Fakültesini, 2003 yılında, yöneticilik görevi nedeniyle , Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümünü bitirdim. Mecburi hizmetini yaptıktan sonra kendi isteğiyle Balıkesir Ayvalık’a tayin oldu. Sorumlu Hekimlik dönemleriyle birlikte 25 sene Sağlık Ocağı Hekimliği yaparken Ayvalık Sağlık Ocağını Yaşatma Derneğini kurarak, ilk defa sağlık ocağında laboratuvar hizmetlerini başlattı. Ayvalık Belediyesi’nde Kurum Hekimliği ve İşyeri hekimliği,15 sene PTT Kurum doktorluğu yaptı. DEÜTF Biyokimya Doktorasını Ayvalık’a hizmet sevdası nedeniyle yarım bıraktı. Balıkesir Tabip Odası Ayvalık Temsilciliği görevinde bulundu.  5 Sene Ayvalıkgücü Belediye Spor Kulübünde Kulüp Doktorluğu yaptı, Türkiye Atletizm Federasyonu resmi doktoru olarak Balkan Şampiyonasına katıldı. Ayvalık Kent Konseyi Yönetiminde görev yaptı, halen üyesi.Ayvalık Çevre Derneği ile birlikte okullarda çevre bilincini geliştirme eğitimleri gerçekleştirdi. Milli Eğitimle işbirliği içinde gönüllü olarak okullarda ilk defa cinsel eğitim , uyuşturucuyla mücadele , meslek seçimi ve anne baba eğitim programları düzenledi. Ayvalık Halk Eğitim Merkezi’nde ilk yardım, hasta kabul, yaşlı ve hasta bakımı, hijyen dersleri verdi. Aile Hekimi eğitici eğitimcisi olarak hekimlere Balıkesir’de Aile Hekimliği eğitimleri verdi. CHP ‘nin mahalle ve köy gezilerinde, muayene(kadınlara meme muayenesi )ve eğitim çalışmalarında aktif ve gönüllü tek hekim olarak görev aldı. Kurtuluş Savaşı Gazi madalyasını gururla taşımış öğretmen bir baba dedenin torunu, 6 dönem CHP milletvekilliği yapmış bir anne dedenin torunu, 84 yaşında CHP yönetiminde senelerce görev yapmış, enstitü mezunu bir annenin evladı.