KİTAPÇI AMCA, KİTAP VE YAZARLARI ÖĞRENCİLERLE BULUŞTURUYOR

Nilgün KAYA

‘Okumak bir alışkanlıktır. Oku, düşün, sorgula’ şiarıyla kitaplar ve yazarları, okullara götürerek öğrencilerle buluşturan Kitapçı Amca Metin Küren, bu kez Yazar Feyza Hepçilingirler’in konuk olacağı bir söyleşi dizisi düzenliyor.

Feyza Hepçilingirler’in ‘Ayvalık’tan gelen mektup’ adlı yeni romanını Ayvalık ‘ta ilk defa Ayşe Tosunoğlu’nun Sessiz Çığlık isimli oyunu öncesi Sanat Fabrikası’nda okuyucuya sunan Kitapçı Amca Metin Küren,  yazarın yeni kitabı için Ayvalık’ın iki Okulu’nda söyleşi ve imza günü düzenliyor.

Metin Küren, “Feyza Hepçilingirler bir Ayvalık çocuk romanı yazdı. Yazar hem Ayvalık’ta yaşayan öğrencilerle söyleşi yapacak; hem de dün yayınlanan yeni romanı ve diğer kitaplarını imzalayacak. Dilimizin yazarken ve konuşurken doğru kullanımı konusunda büyük emekler vermiş yazarlarımızdan birisidir Feyza Hepçilingirler. Yazar son kitabı Ayvalık’tan Gelen Mektup’ta, memleketine çocukların gözüyle bakarken, Türk dilini her zamanki gibi bütün incelikleriyle kullanmış ve bir solukta okunabilecek akıcı bir çocuk romanı yaratmış. Ama bu kitabı büyükler de okuyup Ayvalık’ı tanımak açısından bilgilerini geliştirebilirler. Hani Küçük Prens’e hem küçüklerin hem büyüklerin okumaları gereken bir kitap deriz ya; bence bu kitap da öyle bir kitap. Bence Ayvalık’ı seven ve merak eden her eve lazım” dedi.

Söyleşi ve Kitap imza 3 Nisan Salı günü saat 10.00’da Sakarya Orta Okulu’nda başlayacak. 11.30’da aynı okulda farklı sınıflar için tekrar edilecek söyleşi, Mehmet Akif Orta Okulu’nda saat 13.30’da düzenlenecek.