AYVALIK İTFAİYE GRUP AMİRLİĞİ’NDE GÖREV DEĞİŞİMİ

Nilgün KAYA

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı Ayvalık İtfaiye Grup Amirliği’nde görev değişimi yaşandı. Yeni Grup Amiri Murat Turgut, ilçedeki kritik noktaları belirleyip olası yangın olaylarına karşı önlem alarak çalışmalarına başlarken, 2017 yangın bilançosunu da değerlendirerek, personel, araç ve malzeme açısından il genelindeki en güçlü teşkilatlardan biri olan Ayvalık İtfaiye Amirliğinin 1 dakikada hazır, 6 dakikada olay yerinde olduğunu belirtti.

Yaklaşık 3 yıldır Ayvalık İtfaiye Grup Amirliği görevini yürüten Ahmet Yalvaç’ın istifası üzerine grup amirliği görevine 5 Mart tarihi itibariyle Murat Turgut getirildi. Balıkesir’in İvrindi İlçesi Gökçeyazı Köyü’nden olan ve 7 yıl uzman çavuş olarak, 6 yıldan beri de Ayvalık İtfaiyesi’nde itfaiye eri olarak görev yapan Amir Murat Turgut yeni görevine, ilçenin kırsal mahallelerinde kullanım dışı kalan yangın vanalarını araçlara uygun hale getirerek başladı.

“OLASI YANGINLARA KARŞI HAZIRLIKLI OLMAK İÇİN KIRSAL MAHALLELERDE YANGIN VANALARINI YENİLEDİK”

7 kırsal mahallede yapılan çalışmada yangın vanaları değiştirilerek, olası bir yangın durumunda sadece İtfaiyenin değil Orman İşletme ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Su Kanalizasyon İdaresi ekiplerinin de kullanımına hazır hale getirildi. Yangın vanası olmayan 9 Kırsal Mahalle için de planlama yapıldığını belirten Murat Turgut, önümüzdeki hafta ortasından itibaren her köye iki adet olmak üzere yangın vanalarının takılması yönünde çalışma başlayacağını ifade etti.  12 köyde bulunan yangın tankerinin eksik olan 4 köye daha alınması için çalışma yapıldığını kaydeden Amir Turgut, 15’i Altınova müfrezesinde olmak üzere 59 İtfaiye personelinin 7/24 göreve hazır olduğunu, 3 adet arazöz, 2 merdivenli araç, 1 adet acil müdahale aracı ve yeni gönderilen 12 tonluk bir su tankeri ile Ayvalık İtfaiye Amirliğinin 1 dakikada hazır, 6 dakikada olay yerinde olacak şekilde görev yaptığını ifade etti.