DEVELER GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Nilgün KAYA

Ayvalık’ta 13. kez düzenlenecek olan Geleneksel Deve güreşleri öncesinde havut giyen develer, görücüye çıkarıldı. Cumhuriyet Meydanı’na davul, zurna eşliğinde gelen develer büyük ilgi çekti.

Ayvalık, bir karnaval havasında gerçekleşen deve güreşlerine hazırlanıyor. 17 Aralık Pazar günü saat 11.00’da Kamyoncular Kooperatifinin bulunduğu arazide düzenlenecek olan güreşler öncesi, havut giydirilen develer, ilçe sokaklarında dolaştırıldı.

DUALARLA HAVUT GİYDİRİLDİ

Ayvalık Deve ve Deve Güreşi Sevenler Derneği tarafından Talatpaşa Caddesi’nde düzenlenen havut hayrında dualarla havut giydirilen Karadağlı Ali Efe Koray Kurtdereli ve Cengiz Han adlı develer, pilav ayran ikramıyla tamamlanan havut hayrı sonrası ilçe sokaklarında gezdirildi. Davul, zurna eşliğinde Cumhuriyet Meydanı’na getirilen develer ilgiyle izlendi. Başkan Mustafa Yatkın ile Mustafa Uludağ Halil İbrahim Yatkın, Behçet İrdel, Levent Karadağ, Hasan Görgülü, Ahmet Sevindik ve Muharrem Dalkesen’den oluşan dernek yönetimi, güreşler için hazırlıkların devam ettiğini belirtti. Başkan Mustafa Yatkın “Ayvalık’ta yapılacak güreşlere Burhaniye, Dikili, Bergama, Ezine Çanakkale ve Bandırma’dan yaklaşık 120 Türkiye’nin başpehlivan develerinin katılımını bekliyoruz” dedi.

Ayvalık Belediyesi ve Dernek işbirliğinde bu yıl 13. sü gerçekleştirilecek olan güreşler, Ayvalık gücü Belediye Spor yararına düzenlenecek.