FETHİYE MAHALLESİ’NDE YANGIN; 1 KİŞİ YARALANDI

rNilgün KAYA

Ayvalık Fethiye Mahallesi Mareşal Çakmak Caddesi 1. Sokak üzerindeki tek katlı bir evde gece yarısı çıkan yangında bir vatandaş yaralandı.

86 yaşındaki Salih Ziyansız ve eşi Fatma Ziyansız’ın yaşadığı evde, gece yarısında başlayan yangın evin caddeye bakan odasında meydana geldi.

Alınan bilgiye  göre; yoldan geçen Ersin Demirtaş ve Ali Sürücüoğlu adlı gençler yoğun dumanı fark etti ve birinin kendilerinden yardım istediğini duydular. Eve giren gençler, 86 yaşındaki Alzheimer hastası olduğu öğrenilen Salih Ziyansız’ı evden çıkardılar. Ayvalık İtfaiye Grup Amirliğinin 2 araç ve 6 personelle müdahale ettiği yangın kısa sürede kontrol altına alındı.  Fethiye Mahalle Muhtarı Harun Ziyansız’ın babası olan Salih Ziyansız ‘ın dumandan zarar gördüğü ve vücudunda yanıklar meydana geldiği öğrenildi. Eşi Fatma Ziyansız’ın yangını fark edince evden çıkardığı ancak tekrar eve girdiği öğrenilen Salih Ziyansız Edremit Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Yangının çıkış nedeni henüz kesinleşmemekle birlikte elektrik kontağından çıktığı ihtimali üzerinde  duruluyor.