AYVALIK’TA SİGARA DENETİMİ YAPILDI

Nilgün KAYA

Ayvalık’ta kapalı alanlarda sigara kullanılmasına ilişkin denetim yapıldı.

Sağlık Bakanlığı tarafından kapalı alanlarda sigara kullanımının önüne geçilmesi amacıyla uygulanan tütün yasağına yönelik Ayvalık’ta denetim gerçekleştirildi.

Ayvalık Sağlık İlçe Müdürlüğü, Emniyet ve Zabıta ekiplerinin 25 Eylül Çarşamba günü gerçekleştirdiği denetime Ayvalık İlçe Sağlık Müdürü Doktor Mehmet Onur Koçak ta katıldı.

Söz konusu denetimlerde iş yeri sahipleri mevzuat konusunda bilgilendirildi ve sigara yasağıyla ilgili uyarılarda bulunuldu. Gün içinde 12 işletme denetlenirken 1 işletmeye sigara kullanımına izin verdiği gerekçesiyle 2 bin 150 lira ceza yazıldı.

“YILBAŞINDAN BU YANA 90 İHBAR GELDİ”

Ayvalık Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Onur Koçak, “Ayvalık İlçe Sağlık Müdürlüğü olarak tütün denetleme ekibimizden, kolluk kuvvetlerimizden ve zabıtadan birer kişi işletmelere denetleme gerçekleştirmekte. İhlal tespit edilen işletmelere cezai işlem uygulanmaktadır. Ayvalık ilçemizde her ay en az 500 işletme rutin olarak denetlenmekte ayrıca 184 Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi aranarak veya Yeşil Detektör uygulaması ile yapılan ihbarlara 24 saat denetleme gerçekleştirilmektedir. Yeşil Detektör telefonlara veya tabletlere indirilebilen bir uygulama. O uygulama açılıp kapalı alanlarda tütün ürünleri tüketildiği ihbarı yapıldığında sistemimize ihbar düşmektedir. Yılbaşından bugüne kadar yaklaşık 90 ihbar geldi” dedi.