“5 YILDIZLI OTEL KONFORUNDA ÖĞRENCİ PANSİYONU”

Nilgün KAYA

168 öğrenci kapasiteli Ayvalık Ustalı Anadolu İmam Hatip Lisesi kız ve erkek öğrenci pansiyonunun iç donanımı yerleştirilmeye başlandı. Pansiyonun eğitim öğretim yılının ikinci döneminde hizmete gireceğini söyleyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır “ Bu odalar 5 yıldızlı otel odaları değil, kız ve erkek öğrencilerimiz için çok önemli olan barınma ihtiyacına cevap verecek pansiyon odaları. 5 yıldızlı otel konforu baz alınarak yapıldı” dedi.

Pakmaya Kenan Kaptan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi pansiyonlarının ardından Ayvalık’ta eğitim gören öğrenciler için bir pansiyon daha yapıldı. 203 ortaokul, 72 lise öğrencisinin eğitim gördüğü Ayvalık Ustalı Anadolu İmam Hatip Lisesi kız ve erkek öğrenci pansiyonu iç donanımı tamamlandıktan sonra hizmete açılacak.

2 katlı pansiyonun, 2017 yılı Ocak ayında açılan 3 katlı okul binası ile birlikte 7 milyon liraya mal olduğu öğrenildi. 3’er kişilik 25 odanın yanı sıra dinlenme ve etüt odaları, sağlık odası, yemekhane, çamaşırhane, ütü odası, mescit gibi bölümlerin olduğu pansiyonda ayakkabılar ve boşalan valizler için bile özel odalar oluşturulmuş. Su deposu da bulunan pansiyonda 24 saat sıcak su bulunacağını belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır, yapılan bu pansiyon ile birlikte Ayvalık’ta eğitim görmeye gelen yaklaşık 400 öğrenciye otel konforunda barınma sunulmasında önemli bir adım atılmış olacağını söyledi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır, “Bu odalar yıldızlı otel odası değil. Evet, bu odalar yapımı henüz tamamlanan, an itibariyle hizmete hazır hale getirilen, kız ve erkek öğrencilerimiz için çok önemli olan barınma ihtiyacına cevap verecek, 100 erkek 68 kız kapasiteli Ayvalık Ustalı Anadolu İmam Hatip Lisesi kız ve erkek öğrenci pansiyonu. Çocuklarınızı en iyi şartlarda okutacağız deyip alıp, beyinlerini yıkayıp yine millete silah doğrultan hainlerin ellerinden kurtararak, devletin bu hizmet kanalıyla öğrencilerimizin vatanına, milletine, devletine bayrağına, ezanına bağlı geleneklerine sadık, ailelerine gurur veren birer öğrenci olması için bu yurtların sayısının çoğalması için sayısının artmasını arzu ediyoruz. 5 yıldızlı otel ayarında dedik. Evet,  hedefimiz o. Öğrencilerimiz, Türk gencimiz bu hizmeti hak ediyordu. Onlara böyle bir hizmeti sunmuş olmanın, buraya geldiklerinde Türkiye Cumhuriyeti’nin büyüklüğünü görecek olmalarının mutluluğunu yaşıyoruz. Biz bakanlığın bu hizmetini buraya getirmede elçilik görevini üstlenmiş durumdayız. Büyük mutluluk ve heyecan duyuyorum. Kendi öğrencilik yıllarımı, ranzalı sistemde kaldığımı hatırlıyorum. Şimdi dışarıdan Ayvalık’a gelen öğrencilerimizin otel konforunda pansiyonu hizmete sunmuş olacağız. Ayvalık’ımıza hayırlı uğurlu olsun” dedi.