2018’İN İLK MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

Nilgün KAYA

Ayvalık Belediyesi 2018 yılının ilk olağan meclis toplantısını Orhan Peker Sanat Galerisi’nde gerçekleştirdi. Deniz Hudut Kapısı’ndaki liman tarife ücretinde 1 Euro’luk indirimin yapıldığı toplantıda, özel ve kamu banklarından 4 milyon TL kredi kullanılması oy çokluğu ile kabul edildi.

Rahmi Gençer başkanlığında 3 Ocak Çarşamba Günü saat 10.00’da başlayan,  Ayvalık Belediye Meclis Toplantısında ek gündem maddeleri dâhil 19 konu görüşülerek karara bağlandı.  At Arabacılar Meydanı için ilçede birçok değerli kurumun oluşumda yer alan Dr. Fazıl Doğan’ın isminin verilmesi önerisi geldi. Başkan Gençer, Sayın Doğan’ın ailesi ile görüşüp kararlarını Şubat Ayı meclisin takdirine tekrar sunacaklarını belirtti. Meclisin ilk gündem maddesi olarak, yıl boyunca her ay düzenlenen Ayvalık Belediyesi olağan meclis toplantılarının ilk çarşamba günü olarak devam etmesi görüşüldü ve oy birliği ile kabul edildi. İkinci gündem maddesi olan, Ayvalık Belediyesi meclis toplantılarının 12 ay süresince izin yapmadan toplanması görüşülerek kabul edildi. Üçüncü gündem maddesi olarak meclis toplantılarının görüntülü ve ses kayıt yapması görüşüldü. Dördüncü madde olarak Meclis üyeleri ne huzur ödenekleri görüşüldü. Beşinci madde, Denetim Komisyonuna katılacak meclis üyeleri ve altıncı madde olarak da denetim komisyonu uzman ücretlerinin tespiti görüşüldü. Denetim Komisyonuna geçtiğimiz yıl olduğu gibi Meclis üyeleri Dilek Saraçoğlu, Mehmet Ali Tuncer, Halil Gür seçildi. Yedinci Madde olarak Ayvalık Belediyesi Deniz Hudut Kapısı’ndaki liman tarife ücretinde düzenleme yapılması oldu. Mevcut durumda iki Euro olan geçiş ücretinin bir euro’ya düşürülmesi talebi gündeme geldi.

Ali Bey Adasını Kalkındırma ve Koruma Derneği talebi olan Nuri Zarplı İlköğretim Okulu karşısında bulunan çocuk parkına merhum İbrahim Öztürk’ün adının verilmesi konusu görüşüldü. Mevcut tam zamanlı sözleşmeli personel ücretlerinin tespiti gündeme geldi. Münhal bulunan 1 adet boş Teknik Hizmetler Sınıfı 3. Derece Mühendis Kadrosunun 1 adet Teknik Hizmetler sınıfı 1. Derece Mühendis kadrosu olarak değiştirilmesi, tam zamanlı sözleşmeli Mühendis ücretinin tespiti gündeme geldi. 2018 yılı Geçici İşçi personelin vizesi alınması, 2018 yılı Zabıta Personelinin Maktu Mesai ücretinin tespit edilmesi toplantıda gündeme gelen konular oldu. Prof. Marco Miscianga’ya Fahri Hemşirelik unvanının verilmesi konusunda, hukuk Komisyonuna sevk edilmesi kararı aldı. Taşeron işçilere dağıtılan taahhütname konusunun Meclis üyesi Ufuk Ova tarafından gündeme getirildiği öğrenildi.

4 MİLYON LİRALIK KREDİ ALINACAK

Toplantıda ayrıca özel ve kamu banklarından 4 milyon TL kredi kullanılması görüşüldü ve oy çokluğu ile kabul edildi. Ayvalık Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne 8 Adet traktör ve bir adet küçük kepçe üzere KDV dâhil 650 bin TL kredi çekilmesi gündeme geldi. İmar Müdürlüğünden gelen konuların ardından yeni konuların imar Komisyonuna gönderme kararı ile oy birliği ile kabul edilerek meclis son buldu.