GELECEĞİN YELKENCİLERİ YETİŞİYOR

Nilgün KAYA

Ayvalık Ali Çetinkaya İlk Okulu’nun 10 öğrencisi, dezavantajlı grup alt gelir gruplu ailelerin çocuklarının sporla buluşmalarının sağlanması hedefiyle başlatılan Yetenek 10’la Gelecek Projesi kapsamında yelken sporunu öğreniyorlar. Kış ayında teorik eğitim verilen öğrenciler heyecan içinde yazın denize açılmayı bekliyor.

Balıkesir genelinde Vali Ersin Yazıcı başkanlığı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü koordinatörlüğündeki proje, Ayvalık’ta Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Sosyal Hizmetler Müdürlüğünden oluşturulan kurul tarafından yönetiliyor. dezavantajlı grup alt gelir gruplu ailelerin çocuklarının sporla buluşmalarının sağlanması hedefiyle başlatılan Yetenek 10’la Gelecek Projesi, 12 Mayıs 2017 tarihinde imzalanan protokolle Ayvalık’ta Ali Çetinkaya İlk Okulu’nda başlatıldı. 273 öğrencinin eğitim gördüğü okulda,  Basketbol, Dart, Taekwondo, Yelken, Futbol, Jimnastik ve Voleybol branşlarında 15 ay süreyle eğitim verilecek.

HEYECAN İÇİN DE YELKEN YAPMAYI BEKLİYORLAR

Ayvalık Yelken İhtisas Spor Kulübü Başkanı Hakan Kaldırımcı, kış aylarında 10 öğrenciye teorik eğitim verdikleri yaz aylarında ise uygulamaya geçeceklerini belirterek, “Denizi sevdirmek ve yelkenci yapmak için yetenek 10’laminik öğrencilerimizi yelken sporuna alıştırmak istiyoruz” dedi. Teorik eğitim alan öğrenciler yelken yapabilecekleri yaz aylarını iple çekerken merak ettikleri yelken sporunu öğrenmenin keyfini yaşıyor. Öğrenci Meryem Keskin, “Geçen sene yelken kulübüne gitmiştim çok beğendim. Çok eğlendim” derken Ruşen Savcı “Daha önce hiç yelkene gitmedim. Merak ediyorum” dedi.

İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Cem Hamzaoğlu, “Öğrencilerin ulaşım hizmetleri Ayvalık Belediye Başkanlığı tarafından, çalışmalara geliş gidişlerinde rehberlik ise Okul İdaresi ve Okul Aile Birliği tarafından yapılmaktadır. Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü Antrenörleri ve Beden eğitimi Öğretmenleri dışında projede görev alan Kulüp Antrenörleri çalışmaları İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitim Merkezi kurs programı olarak açılmaktadır. Çalışma takvimi Eğitim ve Öğretimin devam ettiği tarihlere göre ayarlanarak haftada 2 gün okul çıkışında olmak üzere yapılmaktadır. Futbol branşı Yeni Mahalle Spor Kulübü tesislerinde, Yelken branşı Ayvalık Yelken Kulübü tesislerinde, diğer branşların ise İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor ilçe Müdürlüğü Spor Salonunda yapılmaktadır. 2017 – 2018 Eğitim Öğretim Açılışı Ayvalık Kaymakamı Sayın Gökhan Görgülüarslan’ın katılımıyla yapıldı, tüm branşlarda çalışmalar kaldığı yerden devam etmektedir” dedi.