KUMBARALARINDA BİRİKTİRDİKLERİNİ KİTABA VERDİLER

Hem birikime hem de kitaba yönelten proje

 

Nilgün  KAYA

Ayvalık’ta Atatürk ve Abdülvahit Sağlam İlk Okulları tarafından ‘öğrencilerin hem birikim yapma hem de kitap okuma alışkanlığını attırmak için’  düzenlenen projenin ikinci etabı Abdülvahit Sağlam İlk Okulu’nda gerçekleştirildi. Kumbaralarında para biriktiren öğrenciler, okula getirilen 5 bin kitap arasından okumak istediklerini seçerek satın aldı.

‘Öğrencilere Kitap Okuma Alışkanlığı Kazandırma’ projesi düzenleyen Atatürk ve Abdülvahit Sağlam İlk Okulları,  projenin ilk etabında öğrencilere kumbara dağıttı, ikinci etabında kumbaralarında birikenleri kitaba aktarabileceği kitap fuarı açtı. Projenin amacı, ‘Öğrencilerin kendi tasarrufları ile kendi tercih ettikleri kitapları alması’ olarak açıklandı.

38 YAYINEVİ’NDEN 5 BİN KİTAP FUARDA SATIŞA SUNULDU

Kaymakam Namık Kemal Nazlı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen ile Okul Müdürü Mustafa Karaman, projenin ilk etabını geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirdi ve okul öğrencilerine kumbaralar dağıtıldı. Projenin ikinci ayağı olan kitap fuarının ilki 27 Aralık Salı günü Atatürk İlkokulu’nda diğeri ise 3 Ocak günü Abdülvahit Sağlam İlk Okulu’nda açıldı. Kumbaralarında para biriktiren öğrenciler,  için okulda açılan fuara 38 yayınevinin toplam 5 bin kitabı getirildi. Öğrenciler, çok sayıda kitap arasında seçim yapmakta zorlandı.

“OKUYAN TOPLUM İÇİN ÖNCE ÇOCUKLARIMIZI OKUMA SEVDALISI YAPMALIYIZ”

Öğrencilerin kitapla yüz yüze olduğunu ve seçim yapabildiğini belirten Okul Müdürü Kudret Öztürk, “Çocuklarımıza kitap okuma alışkanlığını verebilirsek eğer o zaman refaha ulaşacağız. Çocuklarımız pozitif ve doğru düşünmeye kitap okuyarak ulaşabilir. Okuyan toplum olması için önce çocuklarımızı okuma sevdalısı yapmalıyız. Tabii ki biz öğretmenlere çok iş düşüyor. Bizlerde elimizden geldiğince üzerimize düşen bu asli görevi yerine getirmeye çalışıyoruz” dedi.

Kaydet