“BENİ VALİ’YE KURBAN ETMEYİN”

Nilgün KAYA

7 Ocak’ta yapılacak İl kongresi öncesi Ayvalık İlçe Teşkilatını ziyaret eden CHP Balıkesir İl Başkanı Ender Biçki destek istedi.

2019’da Büyükşehir Belediye Başkanlığı hedefini bir kez daha hatırlatan Başkan Biçki, partinin hafızasını bildiğini ve örgütünü her şeyden üstün tuttuğunu vurguladı. Biçki, il başkanlığını kazanamamasını en çok bekleyen kişinin ise  Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı olduğunu söyleyerek, “Beni Vali’ye kurban etmeyin, Ersin Yazıcı’yı sevindirmeyin” dedi.

27 Aralık Çarşamba akşamı yaptığı Ayvalık ziyareti ile 150. İlçe ziyaretini yaptığını belirten CHP Balıkesir İl Başkanı Ender Biçki, partililerle Boğaziçi Otel’de bir araya geldi. CHP İl Başkan yardımcıları Sezgin İzgi ve Cengiz Özkonuk, il yönetim kurulu üyeleri Doç. Dr. Mehmet Yıldırım, Seval Bozkurt, Ayhan Türker, Nevzat Kav, Fatih Fırtına, Nejla Yeltürk, Barış Almar,Turgay Demirağ ve Süleyman Işıkhan, Cem Karagöl başkanlığındaki  İl Gençlik Kolları ve  İl Kadın Kolları üyeleri ile birlikte Boğaziçi Otel’e gelen CHP İl Başkanı Ender Biçki, CHP ilçe Başkanı Hüseyin Şalmanlı, ilçe başkanlığı yönetim kurulu üyeleri, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Belediye Meclis üyeleri ve partililer tarafından karşılandı.

“UYUMLU VE HEDEF ODAKLI ÇALIŞTIK”

İlçe Başkanı Hüseyin Şalmanlı, İl Başkanı Ender Biçki ile uyumlu bir çalışma gerçekleştirdiklerini belirterek teşekkür etti. Bu dönemin ülke siyaseti açısından çok hızlı bir dönem olduğunu ifade eden Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer ise, “ Bu süreçte partimizde herkes çok çalıştı. 6 ayda bir seçim yaşamış bir belediye başkanı olarak çok zor bir süreçti. Siyasete çok geç girdim ama çok hızlı tecrübe kazandım. Bu dönem içinde Ender Biçki ve ekibi ile uyumlu çalıştık. Her aradığımızda omuz omuza, yan yana olduk.  Bunun sonucunda da ilçe teşkilatımızla, il teşkilatımızla uyumumuz bugüne kadar alınmış en yüksek oyları almamıza neden oldu. Şehrimiz ve partimiz için çok ciddi çalıştı. Bir arkadaşımız kazanacak ama kazanan CHP olacak. Kendi aramızda kazanacaklarımız zafer olamaz. Tek zaferimiz Büyükşehir ve Türkiye iktidarını kazanmak, Ayvalık’ta da kazanmak. Bu dönemde küskünlüğe, kırgınlığa hakkımız yok. Tüm küskünler kapımız açık. Partimizi büyütmemiz gerek bunu tek bir şey için yapıyoruz; laik Türkiye Cumhuriyet’in ve Ulu önde Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği yolu devam ettirebilmek, bu ülkeyi ayrıştırmamak bölüştürmemek için CHP çatısı altına herkesi çağırıyoruz” dedi.

“BAŞKAN OLDUĞUMUZDA PARTİNİN TABELASI BİLE YOKTU”

İl başkanı olduğu zaman başkanlık binasının tabelası bile olmadığını, lokalin ise kahveye benzediğini  söyleyen Biçki, “2019’da büyükşehir belediye başkanlığı hedefi koyduysanız partinizi 2019’a hazırlamanız gerekir. Şimdi modern ve il başkanlığına yakışır bir binamız var” dedi. 2 yıllık süreçte yaptığı çalışmaları anlatan; il başkanlığı olarak her düğüne her cenazeye katıldıklarını, 15 ilçe başkanları toplantısı yaptıklarını, 5 bin 400 üye bilgilerinin güncellendiğini, yerel yönetim akademisi kurduklarını, sağlık, tarım ve hayvancılıkla ilgili komisyon çalışmaları yaptıklarını, ildeki sağlık durumuyla ilgili kitapçık hazırladıklarını, 4 konferans verdiklerini, 35’i partide olmak üzere 80 basın açıklaması yaptıklarını, gençleri kazanmaya yönelik çalışmalar gerçekleştirdiklerini, 200 köy ziyareti yaptıklarını kaydeden Ender Biçki, “Biz de mesai saat 19.30’da, 20.00’de partiden eve gitmekle bitmez. Toplumun her kesimiyle bağ kurmaya çalıştık. Meslek odaları ve muhtarlara önem verdik. Balıkesir’de yüzde 55 hayır oyu çıkmasında öncü rolü oynadık. Genel Başkanımız , ‘İstanbul’u Ankara’yı alacağız dedikten sonra Balıkesir’i alacağız’ diyor. Bir genel başkana ‘Balıkesir’i alacağız’ dedirten sebep nedir? Adalet yürüyüşündeki Balıkesir’in heyecanını gördü. Balıkesir’deki çalışmaları yakından takip ediyor, Balıkesir’deki heyecanı örgütteki uyumu ve dinamizmi görüyor” dedi.

“PİLOT İLÇELERİ BELİRLEDİK.  BİZDEYDİ, GERİ ALACAĞIZ”

Ayvalık’ta CHP ilçe Başkanlığı ile çok uyumlu ve hedef odaklı bir çalışma gerçekleştirdiklerini belirten İl Başkanı Ender Biçki, “Hiçbir zaman örgütümü hiç kimseye ezdirmedim, benim için esas olan örgüttür. Çalışmalarımızda belli bir mesafe aldık ve Balıkesir’de çıtayı yukarı çıkardık. 2019’da Büyükşehri Belediyesini almak vatan görevi, millet görevidir. Bunu da başaracak gündeyiz. Erkene alınmazsa 15 ay sonra bir yerel seçim var. Bundan sonra tekrar il başkanı olursam ne yapacağız?  Belirlediğimiz pilot ilçeler var. Daha önce biz de olan şimdi olmayan. Neden, nasıl kaybettik hepsini biliyorum. Partinin çekirdeğinden geldiğim için hafızasını biliyorum. Gömeç, Burhaniye, Balya, Sındırgı, Savaştepe, Susurluk, Marmara Adası alacağız. Gönen’i ekleyeceğiz buna ve merkezi” dedi.

30 Ağustos törenlerine katılmama konusu ile başlayıp 6 Eylül Balıkesir Kurtuluş Günü’nde kendisine ‘lan’ diyerek hakaret ettiğini öne sürdüğü Vali Ersin Yazıcı’nın kongreyi kaybetmesini en çok bekleyen isim olduğunu söyleyen Başkan Ender Biçki, “Benim kongreyi kaybetmemi en çok bekleyen kişi kim biliyor musunuz?  Vali. Kesin biliyorum, benim şu anda il kongresini kaybetmemi bekliyor. Onun için diyeceğim şudur; beni Vali’ye kurban etmeyin. Şu Ersin Yazıcı’yı sevindirmeyin. Beni Ersin Yazıcı’ya kurban etmeyin” dedi.

AYVALIK’IN TALEPLERİ

Ayvalık’ın taleplerini soran Başkan Ender Biçki, İlçe Başkanı Hüseyin Şalmanlı’nın ilk olarak, şakayla karışık 6 olarak ifade ettiği daha sonra ise ‘Ayvalık olarak 3 kurultay delegeliği ve yönetimde Ayvalık’tan bir isme yer vermesi’ taleplerine ek olarak Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Büyükşehir Belediye Başkanının seçimden 1 yıl, ilçe belediye başkanlarının isimlerinin ise en az 6 ay önce açıklanmasını istedi. Başkan Gençer, “Belediye Başkanlarının isimlerinin son 2-3 ay kala açıklandı ve zor bir süreç oldu. Sıkıntısını biliyorum. Büyükşehir belediyesi ve diğer ile belediye başkanlarının isimlerinin hazır bir şekilde çıkıp halkla buluşması için isimleri daha önce açıklanmalı. Belediye başkanı olacak insana fırsat verilmesi lazım” dedi.  Partililer, Ayvalık’ın da dahil olduğu körfez ilçelerinden seçilecek milletvekillerinin de listenin ön sıralarında olması yönünde talepte bulundu.

İl Başkanı Biçki, ilçe başkanının taleplerini olabildiği ölçüde değerlendireceğini söyleyerek, “Elbette ki iki kurultay delegesi veririz. Yönetim kurulunda görev almak isteyen sizin önereceğiniz, bize katkı verecek, 2019 hedefine yürürken fedakârlık yapacak, benim kadar olmasa bile yarım kadar koşturacak arkadaşları değerlendiririz. Bu bir eksiklikti geçtiğimiz dönem bu eksikliği yaşadık ama bu dönem bence Ayvalık, Balıkesir örgütünde hak ettiği değeri almalı ve temsil edilmeli” dedi.  Biçki, belediye başkanlarının isimlerinin 1 yıl önce açıklanması konusunda başkan Gençer’e yürekten katıldığını söyledi.