AYVALIK’TA YANAN SAHAYA FİDAN DİKİMİ YAPILACAK

Nilgün KAYA

Ayvalık Hakkıbey Yarımadası Cennet Koyu, yangından 3 ay sonra ağaçlandırılıyor. 15 Aralık Cuma günü saat 11.00 de yapılacak fidan dikim törenine Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’ nun yanı sıra yangın sonrası Ayvalık için çağrı yapan Sanatçı Haluk Levent’ te katılacak.

17 Ağustos günü çıkan yangında 20 hektarlık alanın kül olduğu Ayvalık Hakkıbey Yarımadası Cennet Koyunda yanan alanlara fidan dikimi tarihi belli oldu. 15 Aralık Cuma günü saat 11.00 de başlayacak fidan dikim törenine, yangın sonrası sosyal medya hesabından ‘Geliştirdiler kendilerini parsel parsel Ayvalık’ı yaktılar. Oraya villa yapamayacaksınız. Yanan bölgedeki arazinin her tarafına fidan dikeceğim’ diyerek takipçilerine seslenen Sanatçı Haluk Levent ile sanatçının mesajına ‘ Ayvalık’taki orman yangınında zarar gören Şeytan Sofrası altına Ekim veya Kasım ayında ilk fidanları dikeceğiz ismini de Cennet Sofrası yapacağız’ şeklinde yanıt veren Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun da katılacağı öğrenildi.

Sanatçı Haluk Levent bu akşamüzeri sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, ’15 Aralık 2017’de Ayvalık’ta yangında zarar gören sahaya 10 bin 250 fıstıkçamı, 10 bin adet kızılçam, 6 bin 100 adet servi, 7 bin adet yalancı akasya olmak üzere 33 bin 350 adet fidan dikilecektir. Bekle bizi Ayvalık geliyoruz’ dedi.