“OĞLUM TÜRKİYE’NİN KALBİNDE YAŞIYOR”

Nilgün KAYA

Şehit düşme pahasına katliamı engelleyen Polis Fethi Sekin’in babası Mehmet Zeki Sekin, Ayvalık’ta oğlunun adı verilen parka gitti. Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğüne ziyarette bulunan baba Sekin, “Parkında, mesire alanında, öğretmen evinde, okullarda; oğlum Türkiye’nin kalbinde yaşıyor” dedi.

Elazığ’ın Baskil ilçesinden çocukluk arkadaşı, Ayvalık Mesleki Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Tayfur Özer’i ziyaret için Ayvalık’a gelen, şehit Polis Fethi Sekin’in babası Mehmet Zeki Sekin, oğlunun adı verilen parka gitti.

“CESARETİ HAFIZALARIMIZDAN, KAHRAMANLIĞI KALPLERİMİZDEN HİÇ SİLİNMEYECEKTİR”

Ayvalık Belediyesi tarafından yaptırılan 23 Nisan 2016’da açılışı yapılan parkta, arkadaşı Tayfur Özer ile birlikte gezen Mehmet Sekin, duygu dolu anlar yaşadı.

Ayvalık Belediyesine teşekkür eden Baba Sekin, “Büyük bir katliamı önleyen kahraman şehit polis Fethi Sekin’in babasıyım. Ben oğlumla gurur duyuyorum. Bu gurur tüm Türkiye’nin gururudur. Benim oğlum Türkiye’nin kalbinde yaşıyor. Camisinde, Öğretmen evinde, parkında, sokağında, caddesinde, mesire alanında, okullarda, ormanlarda yaşıyor. Allah razı olsun devlet büyüklerimizden oğlumun adını ölümsüzleştirdiler. Benim Fethi’min cesareti hafızalarımızdan, kahramanlığı kalplerimizden hiç silinmeyecektir. Ruhu şad olsun, mekanı cennet olsun” dedi.

 

“TÜRKİYE SENİN EVLADIN OLDU ARTIK”

Balıkesir’e tayini çıkan oğlunun yanına geldiğini ve çocukluk arkadaşı Tayfur Özer’i görmek için kente geldiğini belirten Baba Mehmet Sekin, Kaymakam Gökhan Görgülüaslan ve belediye başkanı Rahmi Gençer ilçe dışında olduğu için ziyaretleri sırasında Belediye Başkan yardımcısı Gökay Bacan ve İlçe Emniyet Müdürü Fikret Bakır ile görüştü. İlçe merkezinde 5 adet park yaptıklarını belirten Gökay Bacan, “Belediye meclisindeki tüm arkadaşlarımızın desteği ile parka Şehit polisimizin adını verdik. Türkiye’ye bir gurur bıraktı. Herkes aynı şeyi yapar mı bilmem ama çok büyük bir kahramanlık yaptı. Bu da ailenin yetiştirme tarzından kaynaklı. Temelinde siz varsınız. Bizler buradayız. Evladınızın yerini tutmaz ama Türkiye senin evladın oldu artık” dedi.

İlçe Emniyet Müdürü Fikret Bakır’a yaptığı ziyaret sırasında İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Özay Dörttepe, Gömeç İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Etol Büyüktopçu ve Merkez Karakol Amiri Savaş Sağtaş ile de görüşen Baba Sekin, Elazığ Belediyesi’nin şehit polis Fethi Sekin anısına yaptırdığı kitabı hediye etti.

İlçe Emniyet Müdürü Fikret Bakır, babasının polis olarak Elazığ’da görev yaptığını ve kendisinin ilk okul 1 ve 2 .sınıfı orada okuduğunu söyledi. Polis Fethi Sekin’in büyük bir kahramanlık örneği gösterdiğini belirten Müdür Bakır, hain saldırıda nice canların yok olmasına engel olan Fehti Sekin’in ülkemizin kahramanı ve gururu olduğunu belirtti. Ziyaretlerin ardından Müdür Yardımcısı Tayfur Özer, arkadaşı Mehmet Zeki Sekin’e Ayvalık’ı gezdirdi.