ÖĞRENCİLERİN ULAŞIM SORUNUNA ÇÖZÜM BEKLENİYOR

Nilgün KAYA

Ayvalık’ta iki meslek lisesinin de bulunduğu Lale  Adası yolu girişinin onarımı ile ilgili çalışma yapılması talebiyle imza toplayan öğrenci ve veliler, yolun bir an önce yapılması ve toplu taşım araçlarının da okul saatlerinde okullara yakın noktayı güzergahlarına dahil etmesini talep etti.

Pakmaya Kenan Kaptan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Cunda Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Uygulama Otelinin bulunduğu Lale Adası 15 Eylül Caddesi’nde Belediye Plajından itibaren 1. sokak olarak adlandırılan yolun tehlikesine dikkat çeken öğrenci velileri,  araç ve yaya trafiğinin sağlıklı bir şekilde yapılabilmesi için gerekli yol yapım çalışmasının yapılmasını istedi.

Veliler, taleplerini Ayvalık Belediyesi’ne iletti. Yol sorunun bir an önce çözülmesi için veli ve öğrencilerden toplanan yüzlerce imza Pakmaya Kenan Kaptan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği yönetimi tarafından Belediye Başkan Yardımcısı Gökay Bacan’a teslim edildi.

“BU YOLU HERGÜN 875 ÖĞRENCİ VE 75 VELİ KULLANIYOR”

Uygulama Oteli ile birlikte iki meslek lisesinin bulunduğu bölgedeki yolu, her gün 875 öğrenci ve 75 öğretmenin kullandığını belirten Okul aile birliği yönetimi, yolun genişletilmesi ve kaldırım yapılmasını istiyor. Özellikle kış aylarında büyük sorun yaşandığını dile getiren veliler, zaman zaman kazaların yaşandığını ve çok geç olmadan önlem alınması gerektiğini söyledi. Yapılan görüşmede Belediye Başkan Yardımcısı Bacan’ın konuyla ilgilendiklerini belirttiği ve kısa zamanda yolun genişletip güvenli hale getirilmesi için çalışma başlatacakları sözünü verdiği öğrenildi.

“TOPLU TAŞIMA ARAÇLARI OKULLARI GÜZERGAHLARINA DAHİL ETSİN”

Yol ile birlikte toplu taşıma sorununu da dile getiren veliler, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne verilmek üzere toplanan imzaları da teslim etti. Araçların okul saatlerinde okul önüne kadar çıkmasını isteyen veliler,  geçtiğimiz yıllarda konu ile ilgili girişimler yapıldığını, daha önce bir süre araçların okullara kadar çıktığını ancak günümüzde okula giden öğrencilerin okulun oldukça uzağında inmek zorunda kaldığını belirtti. Yolun dar olmasının, sabah ve çıkış saatlerinde büyük yoğunluk yaşanmasının, çocukların güvenli bir yürüyüş yolu ve kaldırımının olmamasının da tehlikelere davetiye çıktığını hatırlatılarak, araçların okulları da güzergahlarına dahil etmesi istendi. Velilerin bir diğer talebi de okul ve kurs saatlerine uygun şekilde ilçelerden toplu taşıma araçlarının sayısının artırılması ve saatlerinin ayarlanması. Ayvalık içinde dahi çift araç kullanmak zorunda kalınması da sorunların başında geliyor. Tüm çocukların güvenliğinin sağlanması için herkesin kendine düşen sorumlulukları yerine getirmesi gerektiğini belirten Veliler taleplerinin takipçisi olacaklarının altını çizdi.