PEHLİVAN DEVELER İÇİN HAVUT HAYRI

Nilgün KAYA

Ayvalık Merkez Deve ve Deve Güreşi Sevenler Derneği yönetimi, Pehlivan develeri için yaptığı havut hayrında bu seneki güreşlerde de iddialı olduklarını açıkladı.

Geçtiğimiz yıl kurulan İsmail Dural başkanlığındaki Ayvalık Merkez Deve ve Deve Güreşi Sevenler Derneği, 17 Aralık’ta yapılacak deve güreşleri öncesinde pehlivan develerine havut giydirdi.

Giritoğlu Giritbeyi, Canbey, Kidonya, Şöhret Zorba, Ertuğrul ve Beyazıt ismi verilen develer için düzenlenen hayra Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Belediye Başkan Yardımcısı Gökay Bacan ve dernek yönetiminin yanı sıra Burhaniye, Bergama, Ayvacık, Çanakkale, Denizli, Dikili ve İzmir’den deveciler ve dernek temsilcileri de katıldı. Başkan İsmail Dural, Başkan Yardımcısı İsmail Yatkın ve Dernek sekreteri Hüseyin Uludağ, şampiyon develerin bu seneki deve güreşlerinde de iddialı olduğunu ifade etti. Havut hayrında katılanlara pilav ayran ikramı yapıldı. Etkinliğin ardından pehlivan develer Ayvalık sokaklarında dolaştırıldı ve Cumhuriyet Meydanı’na getirildi.