​AMATÖR SPOR HAFTASI BAŞLADI

Nilgün KAYA

Amatör Spor Haftası açılış töreni Ayvalık’ta Cumhuriyet Meydanı’nda yapıldı. Törende başarılı sporcu ve çalıştırıcılara teşekkür belgesi verildi.

10 Ekim Salı günü saat 17.00’de Marina önünden başlayıp   Cumhuriyet Meydanı’na doğru yapılan yürüyüşle başlayan törende saygı duruşu ve istiklal Marşının okunmasının ardından İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Cem Hamzaoğlu konuşma yaptı. Ayvalık’ta amatör spor adına önemli bir gün yaşandığını söyleyen Hamzaoğlu, “Sporun birleştirici gücünü hepimiz bir kez daha görmekteyiz . Bu güçle ilçemizde spor ile birçok zorluğun üstesinden gelebilir, geleceğimiz olan çocuklarımızın hayatlarını sağlıklı ve zararlı alışkanlıklardan arınmış olarak garanti altına alabiliriz. Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile Spor Genel Müdürlüğümüzün  sporun gelişmesi ve tesisleşme yönünde hayata geçirdiği projeler sayesinde spor alanlarının arttırılarak spor sevgisinin aşılanması yönünde büyük bir aşama kaydedildi. Bizlerde bu şiarla Ayvalık’ta Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Körfez Temsilciliğimizle sporda birlik, beraberlik ve dayanışmanın tesisi ve sportif hareketliliğin sağlanması adına çalışmalarımıza var gücümüzle devam ediyoruz. Hem 7’den 70’e halk sağlığının korunması hem de yarınlarımızın teminatı olan geçlerimizin sağlıklı ve başarılı birere birey olarak yetiştirilmesi en büyük hedefimiz ve önceliğimizdir. Hepimiz biliyoruz ki tüm dünyada profesyonel sporculuğa geçişin en önemli noktasıdır amatör spor. Ayvalık’ta bu yıl 23 spor kulübümüz, 26 ayrı spor branşında 30 antrenör ve 1284 aktif lisanslı sporcu ile müsabakalara katılım sağladı. Okul sporları federasyonu yarışmalarına 2016-2017 eğitim öğretim yılında 11 branşta 868 öğrenci ile katılım sağlandı. Ayvalık’tan Olimpiyatlara sporcu gönderdik. Atletizm Kulübümüze ve antrenör Sebahattin Tatar’a bize bu gururu yaşattığı için teşekkür ediyorum. Ayvalık gücü Belediye Spor Kulübü Bayan Voleybol takımımız tamamen yerel sporculardan oluşan kadrosuyla büyük başarılar göstererek 2. Lige yükseldi. Kulüplerimiz Kick Boksta, atletizmde, satrançta, vücut geliştirmede, taekwondo da uluslar arası başarılar elde etti. Amatör futbolda Ayvalıkgücü Belediye Spor Kulübümüz BAL Liginde olmak üzere, süper amatör, birinci amatör, ikinci amatör ve gençler liginde 9 kulüple, basketbolda iki kulübümüzle, voleybolda bir kulübümüzle yerel liglerde mücadele devam ediyor. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitim Merkezi ile birlikte amatör spora destek ve gelişimleri için 35 adet kurs açıldı. Ayvalık’ta büyük bir aile olarak kulüp sayımızla, aktif lisanslı sporcu sayımızla ve elde ettiğimiz başarıla ile Balıkesir’in en önde gelen ilçelerinden biri olmanın gururunu yaşıyoruz” dedi. Hamzaoğlu, sporculara ve sporcu olmak isteyen gençlere de milli ve manevi değerlere bağlı kalarak dostluk içinde yarışmaları mesajını verdi.

İlçe Kulüplerinde yaptığı çalışmalarla teşekkür belgesi almaya hak kazanan  Milli Takım Antrenörlüğüne seçilen Antrenörlerden Türkiye Atletizm Federasyonu Yürüyüş Branşı Olimpiyat Takımı Antrenörü Sebahattin Tatar, Türkiye Voleybol Federasyonu Yıldız  Kızlar Milli Takımlar Antrenörü Sedat Oğuz ve Türkiye Taekwondo Federasyonu Gençler Milli Takım Antrenörü Volkan Sersan’a teşekkür belgeleri Kaymakam Gökhan Görgülüaslan ve Belediye Başkan Yardımcısı Gökay Bacan tarafından verildi. İlçe Spor Kulüplerinde başarılı çalışmalar yaparak Milli Takıma seçilip ve başarılı olan sporculardan İrlanda’da düzenlenen Dünya Kick Boks şampiyonasında Dünya 3. Olan Küçükköy Spor Kulübü Sporcusu Emre Kuru, Sırbistan’ın Niş Kentinde Yapılan Avrupa Amatör Satranç Turnuvasına katılarak averajla Avrupa 2. olan Ayvalık Satranç Kulübü Sporcusu Orkun Efe Alumert ile Türkiye Vücut Geliştirme Şampiyonu olarak İspanyada Düzenlenen Dünya Vücut Geliştirme Şampiyonasına Katılarak yarı finale kadar Yükselen Ayvalık Akademi Spor Kulübü sporcusu Serkan Kınık, 2016 İtalya-Roma Dünya Yürüyüş Kupası 50 km yürüyüş kategorisinde Türkiye Rekoru kıran Ayvalık Atletizm Kulübü sporcusu Özgür Ozan Pamuk, 81 ilden katılımın olduğu Türkiye Satranç Federasyonu Yıldızlar müsabakalarında 4. olarak Satranç Milli Takımına seçilen Ayvalık Satranç Kulübü Sporcusu Ali Mert Özsoy, Türkiye Taekwondo Federasyonu Anadolu Yıldızlar Liginde 5. olarak Milli Takım Hazırlık kapına Çağrılan Ayvalık Taekwondo Kulübü sporcusu Emir Can Yapıcı’ya da teşekkür belgesi sunuldu. Kutlama programı aynı gün saat​19.00​da Ayvalık Belediyesi Sarı zeybek Spor Tesislerinde Ayvalık Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitim Merkezi kursu olarak açılan ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü destekleri ile kurulan Yeni Mahalle Spor Kulübü Kız Futbol Takımı ile Gazi Orta Okulu Kız futbol takımı dostluk müsabakası Müsabakası ve ​saat 20.00 de ​Ayvalık Spor  Kulüpleri  Başkanları arasında oynanacak dostluk müsabakası ile tamalandı. 13.Ekim Cuma günü saat 16:15 de  Ayvalık Kaymakamlığı Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğünce hazırlanan  Ayvalık Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda Balıkesir Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Erdil Durukan’ın Çocuk ve Spor konulu semineri ile program son bulacak.