KADIN ÜZERİNE KÜÇÜK ÖYKÜLER VE OTOMOBİLİN İRONİSİ TUVALLERDE

Nilgün KAYA

Ressam Canan Bayraktar ve Ressam Ayla Aksoyoğlu’nun karma resim sergisi Ayvalık Belediyesi Orhan Peker Sanat Galerisi’nde açıldı. Sergide Canan Bayraktar’ın ‘Kadın üzerine küçük öyküler’ başlıklı resimleri ile Ayla Aksoyoğlu’nun modern dünyada otomobilin yerini sorgulayan resimleri yer aldı.

Resimlerinin ilgi odağına kadını yerleştiren, kadınlarının çoğunu müzik olayı içinde ele alan Canan Bayraktar’ın 31 adet, otomobilin modern dünyada neden bu kadar önemli olduğunu güçlü renk anlayışı ve ironi ile ele alan Ayla Aksoyoğlu’nun 19 adet tablosu yer aldı. 16 Ekim günü saat 18.30’da düzenlenen kokteylle açılan sergiye çok sayıda vatandaş katıldı.

KADINI, DÜŞLERİ, DÜŞÜNCELERİ VE SANATLA ELE ALDI

Çalışmaları hakkında bilgi veren ve kadınlarla dişil bir dünyanın varlığını duyumsattığını ifade eden Canan Bayraktar, “Resimlerime giren dantel ve çok katlı binalar sanıyorum, yaşamdaki çelişkileri ifade ediyor. Dantel, saflık, sadelik, güzellik, özgürlük gibi kavramlar olabilir, binalar ise tam tersi. Bunca kuşatılmışlıklara rağmen, güzeli görebilmek, farklılıklarımızın yanında aynı olduğumuzu anlayabilmek ve hep birlikte renkli şarkılar söyleyebilmek” dedi.

“OTOMOBİL MODERN DÜNYADA NEDEN BU KADAR ÖNEMLİ?”

Eserlerinde yalnızca plastik unsurlar değil, üşünce felsefe ve duygusal alt yapıya da önem veren Ayla Aksoyoğlu, ilk defa kendi konseptinin dışına çıktığını belirterek, “Otomobillerin modern dünyada, kapital dünyada çok büyük yeri var. Otomobil reklamlarında çok fazla duygusal sömürü ve duygusal yönlendirme olduğunu düşünüyorum.  Bu beni etkiledi. Otomobilin neden bu kadar önemli olduğunu mizahi bir dille sorgulamak ve bunun ironisini yapmak istedim” dedi. Sergi 1 Kasım tarihine kadar gezilebilecek.