KAYBETTİĞİ OĞLUNUN ACISINI RENK VE DESENLERLE YANSITTI

Nilgün KAYA

Ressam Emine Alışık’ın “Allak bullak” ismini verdiği resim sergisi 3 Ekim günü Orhan Peker Sanat Galerisi’nde açıldı. Oğlunu kaybettikten sonra yaşadığı acıyı resimlerine aktaran Alışık’ın 16. Kişisel sergisi olma niteliği de taşıyan sergisi 14 Ekim tarihine kadar gezilebilecek.

Doğuştan kalp hastası olan ve kalp yetmezliği sonucu 33 yaşındayken, 14 Mart 2016’da hayatını kaybeden oğlu Olgay Alışık için Ayvalık Devlet Hastanesi bahçesine Kozak’tan alınan 300 fıstık çamı fidanı diken, oğlu anısına resim sergileri açan Ressam Emine Alışık, 16. Kişisel sergisini de oğluna adadı. Ressamın 50 tablosunun bulunduğu  ‘Allak Bullak’ adlı sergisi son dönemlerde (2016 – 2017) ürettiği elli özel çalışmadan oluşuyor.

Üretim sürecini anlatan Emine Alışık, “Bu tuvallerde evladını kaybeden acılı bir annenin sessiz çığlığı renklere dökülmüş hali,  boyalarla kavga edercesine dökerek ve fırlatarak yaptığım çalışmalar var. Oğlumu kaybettikten sonra, 1-1.5 yıl içinde yaptığım çalışmalar. Burada renklerle kavga edişim, hayata isyan edişim var “ dedi.