AYVALIK PİR SULTAN AŞURE DAĞITTI

Nilgün KAYA

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Ayvalık Şubesi’nce düzenlenen aşureye katılım yoğun oldu. Alevilerin her daim lokmalarını bölüştüğünü belirten Dernek Şube Başkanı Vedat Tekten, “Aşure, ezilen halkların, sömürülen emekçilerin, zulme ve karanlığa direnen herkesin sembolüdür” dedi.

Salı günü saat 13.30’da başlayan Aşure gününe aralarında Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, CHP İlçe Başkanı Ahmet Toker,  CHP İlçe yönetimi, CHP İlçe Kadınlar Kolu, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Ayvalık Şube Başkanı Nuray Özer’in bulunduğu çok sayıda vatandaş katıldı. Şube Yönetiminden Neslihan Kürtül Anaz, Tülay Çankaya ve Nurten Büyüker tarafından hazırlanan bin kişilik aşure katılan herkese ikram edildi.

“AŞURE BİR SEMBOLDÜR”

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Ayvalık Şube Başkanı Vedat Tekten, “Aleviler olarak biz hayat içinde duruşumuzu ‘Hüseyni’ duruş olarak tanımlarız. Hüseyni duruş; zalime, zumla, hiçbir diktatöre boyun eğmemektir. Öleceğini bilse bile bir Alevi tıpkı Kerbela’da olduğu gibi biat etmez. Onun için bizi aşamadıkları, geçemedikleri, birliğimizi, bütünlüğümüzü bozamadıkları için tarih boyunca Aleviler katledilmiştir. Dünya üzerinde bir vesile ile katledilebileceklerini bilen, tahmin eden tek halk Alevilerdir. Ama Muhalif duruş, aydınlık tavır, demokratik özelliklerimizden asla taviz vermeyiz. Aşure bu direncin, başkaldırının bu Hüseyni duruşun bir sembolüdür. Kerbela’da Yezid’in orduları tarafından katledilen ehli beyt evlatlarının ve Hz Hüseyin’in yasını tuttuğumuz Muharrem orucumuzun bitiminden sonraki ilk gün yaptığımız bir aşure. Ezilen halkların, sömürülen emekçilerin, zulme direnen herkesin, karanlığa direnen herkesin ışığıdır, delilidir bu aşure.  Dayanışmanın sembolüdür” dedi.