AYVALIK HEM ÖĞRETMENLERİ KIRSAL MAHALLELERDE ALAN TARAMASI YAPTI

Nilgün KAYA

Ayvalık Halk Eğitim Merkez Müdürlüğü öğretmenleri, bu yıl açılması planlanan kurslarla ilgili ilçe kırsal mahallelerinde tanıtım çalışması yaptı.

Merkezimiz bünyesinde Ayvalık genelinde bu yıl açılması planlanan kurslar ile ilgili tanıtım çalışmalarına Kırsal Köy ve mahallelerinde devam edildi.

Halk Eğitim Merkez Müdürü Serkan İnce, Müdür yardımcıları Yasemin Babalık ve Ayşe Öz Öncü, Giyim Üretim Teknolojileri Öğretmenleri Ayşe Kaya, Nafiye Çetin ve Ufuk Güntürkün, El Sanatları Teknolojileri Öğretmenleri Nurcan Sarıkaya, Gülçin Hızlıgeçen, Nurcan Özdemir, Neziha Gür ve Yasemin Yoleri, Usta Öğretici Remziye Macar Kesova, Sınıf Öğretmeni Nazan Süpürgeci, Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni Tolga Yıldız, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Öğretmeni Zuhal Altıntaş, Tekstil öğretmeni Ersin Aktuğ, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni İsmail Soysal ile Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Sercan Özcan Ünlü’nün katıldığı alan taramaları, Altınova-Çakmak-Akçapınar-Bağyüzü kırsal köy ve mahallelerinde gerçekleştirildi. Öğretmenler, yeni dönem açılacak kurslarla ilgili vatandaşlara bilgi vererek broşür dağıttılar. Köylerde ihtiyaç duyulan kursların tespiti ile kursların açılma sürecinin gerçekleşeceğini kaydeden AHEM Müdürü Serkan İnce, “Mesleki ve genel kursların yanı sıra okuma yazma kurslarını da kırsal mahallelerde yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. Sürdürdüğümüz alan taraması sonucunda vatandaşlarımızın talep ettikleri ve bölgenin ihtiyaç duyduğu eğitim kurslarını açmayı planlıyoruz. Kurs başvurusu yapmak isteyen herkes Halk Eğitim Merkezimize başvurabilir” dedi.