ÖNDER AKSOY’DAN, KENT BELLEĞİ FOTOĞRAFLAR

Nilgün KAYA

Ayvalık’ın en eski fotoğrafçısı olan Önder Aksoy, 60 yıldır kadrajına yansıyan Ayvalık fotoğrafları, 13. Ayvalık Kültür Sanat Günleri kapsamında açılan sergi ile Ayvalık’ta yaşayanlarla paylaştı.

Ayvalık Belediyesi tarafından bu yıl 13. sü düzenlenen etkinliğin 5. gününde yer alan sergi, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Eğitim Evi’nde açıldı. 60 yıllık sanat hayatını dolduran Ayvalıklı Fotoğrafçı Önder Aksoy’un, tarihi ev ve sokaklarından denizi ve balıkçısına, zeytininden insanına kadar Ayvalık’a dair her şeyi barındıran fotoğrafları beğeni topladı.

Aksoy’un kent belleğini oluşturan birer belge niteliği taşıyan fotoğraflarının ÇYDD yararına satışa sunulduğu ve ilk fotoğrafı Belediye Başkanı Rahmi Gençer’in aldığı öğrenildi. Ayvalıklı Fotoğrafçı Önder Aksoy’un sergi açılışına Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, CHP İlçe Başkanı Ahmet Toker, ÇYDD Ayvalık Şube Başkanı Nuray Özer, çeşitli sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve birçok sanatsever katıldı. Gözyaşlarını tutamayan Aksoy, sergiye gelen herkese teşekkür etti.