AYVALIK’TA 3. MAVİ BAYRAK DUBA PLAJINA ÇEKİLDİ

Nilgün KAYA

2017 yılında 3’ü yat 1’Marina olmak üzere 13 Mavi Bayrak almaya hak kazanan Ayvalık’ta 3. Mavi Bayrak törenle Ayvalık Belediyesi Duba Plajına çekildi.

Ayvalık Belediyesi tarafından işletilen Lale Adası’ndaki Duba Plajındaki Mavi Bayrak töreni Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, İlçe Turizm Danışma Bürosu Müdürü Yasemin Gençer, Türkiye Çevre Vakfı Kuzey Ege Mavi Bayrak Koordinatörü Doğan Karataş ile çok sayıda vatandaş katıldı.

“MAVİ BAYRAK HERŞEYE RAĞMEN AYVALIK’IN DENİZİNİN TEMİZ OLDUĞUNUN GÖSTERGESİDİR”

13 Mavi Bayrak almaktan mutluluk duyduklarını belirten Ayvalık Belediyesi Başkanı Rahmi Gençer, “İnşallah bir daha ki sene bu sayıyı arttırmaya devam edeceğiz. Mavi Bayrak öncelikle denizin içi ve kıyı temizliği olarak düşünülebilir. Bu açıdan Balıkesir’de en çok Mavi Bayrağa sahip olduğu için Ayvalık’ın aslında her şeye rağmen denizinin ve çevresinin temiz olduğunu göstermesinin bir kanıtıdır. Ayrıca Koordinatörümüzden rica ediyorum siz mavi bayrağı deniz çevre temizliği için verdiyseniz olumsuz bir şey görürseniz hemen indirin o bayrağı. Vatandaşlarımızı da kandırmayalım. Bunu da sizden istiyorum. Duba Plajı bu sene daha iyi hazırlandı ve Ayvalık halkına daha iyi hizmet verecek” dedi. Mavi Bayrağın sadece deniz temizliği olarak düşünülmemesi gerektiğini belirten Türkiye Çevre Vakfı Kuzey Ege Mavi Bayrak Koordinatörü Doğan Karataş, “33 kriteri mevcut Mavi Bayrakta. Ayvalık Duba Plajında 3 aydır hummalı çalışmalar yapıldı bugüne yetiştirmek amacıyla. Aileler güvenle çocuklarını buraya getirebilirler. Engelli vatandaşlarımız için olanaklar var. Güveni konfor ve rahatlık içinde burada yüzebilirler” dedi. Konuşmaların ardından alkışlar arasında Mavi Bayrak göndere çekildi.