TURİZM KOORDİNASYON TOPLANTISI BURHANİYE’DE YAPILDI

Nilgün KAYA

Balıkesir İl Turizm Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Ersin Yazıcı Başkanlığında 23 Mayıs Salı günü Edremit’te yapıldı.

Turizm Sektörünün sorunlarının konuşulduğu toplantıya Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Vali Yardımcısı Bayram Ali Köse, İlçe Kaymakamları, İlçe Belediye Başkanları, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, İlçe Jandarma Komutanları, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı, kamu kurum ve kuruluşların amirleri, STK Başkanları ile turizm sektörü temsilcileri katıldı. Toplantıda genel olarak Balıkesir’de turizm alanında yapılan çalışmalar ve turizmi olumsuz etkileyen nedenlerin üzerinde durularak, turizm sektörü temsilcileri ile sorunlar ve çözüm önerileri görüşüldü. Balıkesir’in denizinden, dağına, meyvesiyle sebzesiyle her türlü turizm değerini içinde barındırabilen bir şehir olduğunu vurgulayan Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, darbe girişiminin turizm sektörünü etkilemesine karşın hedeflerinin önüne geçemeyeceğini söyledi.

BELEDİYE BAŞKANLARI SORULARA YANIT VERDİLER

Vali Ersin Yazıcı, Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal ve Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gencer’in turizmcilerin sorunlarını ve isteklerini dinleyerek çözümleri konusunda hep birlikte görüşler tartışıldı. İlçe Belediye Başkanları İşletme sahiplerinin isteklerine ve görüşlerine karşılık yapılabilecek konularda bilgilendirme yaparken kendilerine yöneltilen birçok soruya da cevap verdiler.