BURHANİYE BİSİKLET FESTİVALİNE AKADEMİK EL DEĞECEK

Nilgün KAYA

Burhaniye’de 3.’sü düzenlenen Bisiklet Festivali, bu sene 120 bisiklet tutkununun katılımıyla gerçekleşti. Festivalin yol hariyası önümüzdeki dönem Burhaniye Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu (BUBYO) ile birlikte hazırlanacak.

Burhaniye Öğretmenler Mahallesi Çevre Koruma ve Güzelleştirme Derneği (BÖMÇED)’nin düzenlediği ve Burhaniye Belediyesi’nin destek verdiği 3. Bisiklet Festivali’ne Türkiye’nin değişik illerinden birçok bisiklet sevdalısı katıldı. 19 Mayıs Cuma günü başlayan festival kapsamında ilçede 3 gün boyunca pedal çevrildi. Burhaniye’nin köylerine düzenlenen bisiklet turlarının ilçenin tanıtımı ve çevre bilincinin oluşumuna katkı sağladığı belirtildi. İstanbul, İzmir, Bergama, Çanakkale Balıkesir, Bursa, Muğla, Antalya, Fethiye, Dalyan, Eskişehir, Edirne, Mersin,gibi değişik illerden Burhaniye’ye gelerek pedal çeviren sporcular,  ilçeyi çok beğendiklerini ifade etti.

FESTİVALE AKADEMİK EL DEĞECEK

Burhaniye Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu (BUBYO) ile Burhaniye Belediyesi arasında imzalanan protokol ile Burhaniye Bisiklet Festivali’nin, yöre tanıtımına ve ekonomisine katkısı araştırılarak, faydasının arttırılması için neler yapılabileceği araştırılarak rapor haline getirilecek. İmzalanan protokol ile Türkiye ve dünyada bisiklet turizminin gelişimi ve bisiklet festivallerinin bölge kalkınmasına etkisi de incelenecek. Burhaniye Bisiklet Festivali’nin uluslararası niteliğe kavuşturulmasının gündemde olduğunu belirten BUBYO Müdürü Doç. Dr. M. Oğuzhan İlban “Yapacağımız anketler ve yüz yüze görüşmeler sonrasında turistlerin festivalde yaşadığıdeneyimleri/memnuniyetlerini ölçerken yerel halkın bisiklet festivaline bakış açısını değerlendireceğiz. Bu değerlendirmeler sonucunda turizmin geliştirilmesi ve güçlendirilmesi için alternatif turizm çeşidi olarak bisiklet turizminin çoğaltılmasına yönelik politikalar ve stratejiler geliştirilecektir” dedi. 3 yıldır düzenlenen Bisiklet Festivalinin genişletilmesi ve daha yararlı hale gelmesini istediklerini belirten Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal ise 2015 yılında başlatılan Bisiklet Festivalinin dünü ve bugününün Üniversite tarafından mercek altına alarak bir yol haritası çizileceğini ifade etti.