BOED’DE GENÇLİK TE UNUTMADI

Nilgün KAYA

Basketboldan el işlerine farklı uğraşları ile dikkat çeken, güler yüzü ve sevimliliği ile Ayvalıklıların sevdiği isimlerden olan Ayvalık Birlik Ortopedik Engelliler Derneği üyesi, zihinsel engelli Müjdat Kurt’u BOED’de İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü de unutmadı.

25 Nisan günü 41 yaşında hayata veda eden Müjdat Kurt’u, açtıkları yılsonu sergisinde fotoğrafı ve çalışmalarıyla anan BOED, doğum günü olan 12 Mayıs’ta da pasta keserek andı. Altınova2daki kurs binasında pasta kesen BOED Yönetim ve üyeleri, kaybettikleri arkadaşlarını yad etti.

DOĞUM GÜNÜNDE PASTA KESTİLER, BASKET TURNUVASINA ADINI VERDİLER

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü tarafından düzenlenen sokak basketbolu turnuvasına da Müjdat Kurt’un adı verildi. 35. Gençlik Haftası nedeniyle 16 Mayıs’ta gerçekleştirilen turnuvada, Müjdat’ın takım arkadaşları basketbol oynayarak Müjdat’ı andı.

BOED’de turnuva sırasında Müjdat’ın yaptığı el işlerini bir stantta sergilerken, lokma hayrı düzenledi. Müjdat’ın BOED kurulduğu günden beri üyesi olduğunu belirten BOED Genel Başkanı Güler Çapraz Özlemiş, “Müjdat, atölyelerimiz açıldığından bu yana da kursiyerimizdi. Basket grubunda da yer alıyordu. Bizimle birlikteyken yaptığı ürünlerin yer aldığı küçük bir stant oluşturduk. Herhalde yaptığı bilekliklerden hediye etmediği kişi yoktur ilçede. Hatırasını canlandırmak istedik. Ani vefatından sonra İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Cem Hamzaoğlu, basket turnuvasına Müjdat’ın ismini vermek istediğinde çok mutlu olduk. Cem beye bu fikrinden dolayı BOED ailesi olarak teşekkür ederiz. Dernek olarak Müjdat’ın adının unutulmayacak olması içimizdeki hüznü bir nebze de olsa azaltıyor” dedi.