GENÇLİK MERKEZİ’NİN TEMELİ ATILDI

Nilgün KAYA

Ayvalık’ta gençleri satrançtan tiyatroya, karikatürden sinemaya sanatsal, sosyal çalışmalar için bir araya getirecek Gençlik Merkezi’nin temeli 19 Mayıs günü atıldı. 988 metre kare alanda yapılacak merkezi 29 Ekim’de açmayı planladıklarını söyleyen Belediye Başkanı Rahmi Gençer, “Hedefimiz Ayvalık’ta çağdaş, bilime inanan, dünyaya geniş ufukla bakan gençler yetiştirmek” dedi.

Ayvalık Belediyesi, Gençlik Merkezi’nin temelini 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda attı. Temel atma töreni, bayram töreninin ardından saat 12.00’de gerçekleştirildi. Törene; CHP Balıkesir İlçe Başkanı Ender Biçki, CHP Balıkesir Milletvekilleri Ahmet Akın, Mehmet Tüm, CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, CHP İlçe Başkanı Ahmet Toker, Belediye Meclis üyeleri, CHP İlçe yönetimi ve vatandaşlar katıldı.Ayvalık Belediye Bandosu eşliğinde İstiklal Marşının söylenmesiyle başlayan törende Tiyatro Objektif Gençlik ekibi kısa bir oyun sundu.

“TEMELİNİ 19 MAYIS’TA ATIYORUZ, AÇILIŞI 29 EKİM’DE YAPACAĞIZ”

Temel atma töreninde konuşan Belediye Başkanı Rahmi Gençer, projede emeği geçenlere teşekkür ettiği konuşmasında, Gençlik Merkezi’nin açılışı için tarih olarak 29 Ekim’i işaret etti. Belediye Başkanı, “Son 3 yıldır yaşlımıza, gencimize, sanatçımıza ve sporcumuza hizmet etmeyi hedefledik. Hedefimiz, Ayvalık’ta çağdaş bilime inanan, dolu dolu dünyaya geniş ufukla bakan, sanatı, sporu seven gençler yetiştirmek” dedi. 19 Mayıs’ın kurtuluşumuzun temelinin atıldığı en önemli gün olduğunu söyleyen, savaşlar, yokluk ve mücadele ile bugünün kazanıldığını belirten Gençer, Atatürk’e laf söyleyenleri, ‘ahlaksızlar, terbiyesizler ve vatan hainleri’ olarak niteleyerek, “Bir de bugüne bakalım. Bugünlerde Cumhuriyet’in sıkıntısı var diyorlar. O günlerin yanında yüzde bir bile değil. Bizi bu Cumhuriyet’ten kimse vazgeçiremez. Bugünkü şartlarımız o günden çok iyi. O yüzden kimse korkmasın, Cumhuriyet’in arkasında yürüyeceğiz” dedi.

“GENÇLİĞİMİZİ YARINLARA HAZIRLAMAK ZORUNDAYIZ”

Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, gençlik merkezinin anlamlı bir günde temelinin atıldığına dikkat çekerken, 19 Mayıs’ın tarihimiz açısından Cumhuriyete giden yolda bir milat olduğunu ve gençlik merkezinin böyle anlamlı bir günde açılmasını takdirle karşıladığını söyleyen CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, “Gençliğimizi yarınlara hazırlamak zorundayız” derken CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, “İyi ki bu millete Atatürk geldi. Çakma başkomutanlarla hiçbir yere gidemeyiz. Bir tane başkomutanımız var o da Mustafa Kemal Atatürk’tür” dedi.

CHP il Başkanı Ender Biçki de, “Başkomutan olmak için Sakarya’dan Conkbayırı’ndan, Kurtuluş Savaşından, Milli mücadeleden geçmek gerekir. Bizim bir tek başkomutanımız vardır” dedi.  Gençlik Merkezi’nin temeli için butona Belediye Başkanı, CHP İl ve ilçe başkanı, Tokat ve Balıkesir milletvekilleri ile birlikte bastı. Kurban kesilerek dualarla atılan temelin ardından katılımcılara pilav ayran ikramı yapıldı.  İsmet İnönü Kültür Merkezi karşısında yapılacak binanın içerisinde; halk oyunları ekipleri, Zeytin Çekirdekleri orkestrası öğrencileri, tiyatro grupları, satranç sporcuları için bölümler, kütüphane alanı,  cep sineması ve kafeteryanın yanı sıra karikatür, bilardo, masa tenisi aktiviteleri için etüt salonları bulunacak.