ARTCLAN SANATÇILARI AYVALIK’TA ÜRETTİ

Nilgün KAYA

Artclan Sanat Oluşumu, Ayvalık-Cunda’daki 3. Sanat Çalıştayını tamamladı. Çalıştayda üretilenler, 13 Mayıs (bugün) Orhan Peker Sanat Galerisi’nde saat 17.30’da açılan sergi ile Ayvalık’ta yaşayanların beğenisine sunuldu. Ayvalık ve Cunda, doğal güzellikleri ve mimari özellikleri kadar sarımsak taşı ve deniz kıyısından bulunan malzemeleri ile de sanatçılara ilham oldu.

Ayvalık Eski Kırlangıç Zeytinyağı Fabrikası’nda 7 Mayıs’ta başlayan Ayvalık- Cunda 3. Uluslar arası Sanat Çalıştayı sergi ile sona erdi. Ulusal ve uluslar arası sanatçıları bir araya getiren ArtClan Çalıştay’ında bu yıl Adil Gümüşoğlu, Ana Gomez de Pablos, Assy Jans, Cahide Erel, Christelle Derene, Dilara Mataracaı, Eda Taşlı, Elif Çatlıoğlu, Emine Berkan, Erdal Uzunoğlu, Fikret Alural, Fikret Özcan, Filiz Kallenci, Gülcan Karadağ, Hakan Kürklü, İldem Arabacıoğlu, Kadriye İnal, Mustafa Özkan, Mehmet Özcan, Nicole Huberty, Sema Bicik, Serap Gümüşoğlu ve Yılmaz Bulut yer aldı.

SARIMSAK TAŞINDAN DALGIÇ, ÇAPA VE AHŞAPTAN KEÇİ

Resim, fotoğraf, seramik gibi farklı disiplinlerin bir araya geldiği çalıştay’daki performanslarını sergide sunan sanatçıların, çalışmaları beğeni topladı. Sanatçılara teşekkür eden ve üretilenlerden bir bölümünün Ayvalık Belediyesi koleksiyonuna bırakılacağını ifade eden Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Sarımsak taşından yapılmış dalgıç heykelini dalış teknelerinin de bulunduğu sahil bandına yerleştirmeyi planladıklarını söyledi.

Art-Clan kreatörü İldem Arabacıoğlu, Ayvalık Belediyesi, Arçelik A.Ş. ve Cunda Turizm Derneğinin ana sponsorluğunda gerçekleşen çalıştayda,  farklı kültürlerin birlikteliğine odaklanıldığını belirterek, “Farklı disiplindeki sanatçıları biraya getirip yurt içi ve yurt dışında sergiler düzenliyoruz. Ayvalık’a böyle güzel eserleri bırakmaktan gkfx memnunuz. Ayvalık çok güzel bir şehir. Sanatın merkezlerinden biri olması gerekiyor. Ayvalık’ta korunması gereken ve korunan eserler var. Korumaya devam etmesi ve bunun haricinde belediyenin önderliğinde bir takım altyapıların yapılması gerekiyor. Sanat açısından çok verimli bir kent Ayvalık, dingin bir yer. Şehrin kalabalık ve kaosundan uzakta sakin bir kent” dedi.