AYVALIK MHP YENİ YÖNETİMİNİ BELİRLEDİ

Nilgün KAYA

Milliyetçi Hareket Partisi Ayvalık İlçe Başkanlığı, seçimli olağan kongresini 15 Mayıs Pazartesi günü İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde yaptı. 2015 yılında atama ile göreve gelen Mehmet Kaban başkanlığındaki tek liste 57 oyun 56 ‘sını aldı. 

Saat 10.00’da başlayacağı açıklanan kongre çoğunluk sağlanamaması nedeniyle saat 12.00’de başladı. 2015-2016 yılı Maliyet Raporuna göre; 15 bin lira kira, 7 bin lira hizmetli, 4 bin 500 kira diğer giderler ve ikramlar olmak üzere maliyetin 26 bin 500 lira tuttuğu açıklandı. Okunan Faaliyet Raporunda ise, ‘Başta ilçe başkanımız olmak üzere yönetim kurulu olarak tüm etkinliklere katılıp yönetim kurulu maddi ve manevi katkılarda bulunulmuştur’ denildi. Divan başkanlığına MHP 6 Eylül İlçe Başkanı Orhan Dereli, Divan Katip üyeliklerine MHP Bandırma İlçe Başkanı Yurttaş Bakkal ve MHP İlçe Başkanlığı üyesi Erhan Mete getirildi.

Merhum Alparslan Türkeş’in ‘Dokuz Işık’ adlı kitabının tüm üyelere yollanmasını öneren MHP İlçe Başkanı Mehmet Kaban, bir kısım parti üyelerinin oy kullanmadığı, bir bölümünün ise başka partiler adına oy kullandığına dikkat çekerek üyelerin kitabı tekrar tekrar okuması gerektiğini vurguladı. Partinin mevcut durumu ve üyelere yapılan saldırılar konusuna da değinen Kaban, Ayvalık’ta MHP Genel merkeze uyarı niteliğinde açıklama yapan belediye meclis üyelerini hatırlatarak, “Bu açıklama Genel Başkanımıza yapılan talihsiz bir açıklamaydı. Biz de MHP olarak kendilerine yol verdik. Bir daha yolumuza çıkmasınlar. MHP’nin kurucusu Başbuğ Alparslan Türkeş, bugünkü lideri de Devlet Bahçeli’dir” dedi.

“MHP VE ÜLKÜCÜ HAREKET EMANET”

Milliyetçi hareket ve ülkücü hareketi ‘Emanet’ olarak niteleyen İl Başkanı Nuri Argın Atıcı, “Ülkücü hareket Türk Milletinin varlığının devamı için 80 öncesi mücadele vermiş ve varlığını ispatlamıştır. Türk Milletinin yeri ülkücü hareket ve MHP’dir. Başka yer yoktur çünkü onlar emanettir. Osmanlı’yı nasıl kaybettiğimizi hepimiz biliyoruz.  Büyük Atatürk, kurucu felsefesi belli olan, Türk Milliyetçiliği düşüncesiyle Türkiye Cumhuriyeti devletinin yaşaması için üç zinciri tamamlayan önemli faktörlerden biridir. Orta Asya’dan Anadolu’ya kadar geldik. Bizler bu misyonları üstlenen insanlarız.  Canlar teslim edilmiştir laf olsun diye değil. Bu hareket ulvi bir harekettir. Genetik şifreleri ta Orta Asya’ya dayanmaktadır. 捷凯金融 Ülke olarak sıkıntılı bir sürece giriyoruz. Amerika’nın tavrını gördük. Avrupa’nın tavrı belli. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin sınırları ile ilgili bütün tartışmaları Sevr olmuş, şu olmuş önemli değil bir proje ile gerçekleştirmeye çalışıyorlar. MHP, bu ülkenin yok olmaması, bertaraf olmaması için düşünmekte ve bütün aklını kullanmaktadır. Bu ülke yok olduğu zaman hiçbirimizin değeri yoktur, devlet bitti mi her şey biter. Onun için önce devlet” dedi. Konuşmaların ardından seçime geçildi. Ayvalık’ta 762 üyesi olduğu öğrenilen MHP İlçe Başkanlığı’ndaki Olağan Kongreye yaklaşık 100 kişinin katıldığı açıklandı. Seçimde, 57 oy kullanıldığı ve 1 oyun geçersiz olduğu, yeni yönetimin 56 oy aldığı öğrenildi.

Mehmet Kaban başkanlığındaki Yönetim kurulu asil üyeliklerinde; Ali Atalay, Ahmet Çakır, Yavuz Efe, Mehmet Emin Yörük, Ragıp Ürgenç, Ramazan Rüzgar, Ümit Topal, Yusuf İstanbullu, Kayhan Çakmak, Bülent Demirkesen, Aydın Demir, Faatih Akdeniz, Turan Atılgan, Mustafa Uzun, Kadir Karakaş, Yusuf Akbulut, Arslan Aydın, Mülayim Coşgun, Yönetim Kurulu yedek üyeliklerinde; Meral Özerden, Kısmet Öngen, Nezahat Kayacık, Cengiz Soylu, Metin Güneri, Erhan Mete, Zeynel Şahin, Ahmet Uzun, İbrahim Ethem Karabulut, Erkan Tunç, Vedat Geren, Alaattin Akkaya, Abdullah Acar, Adem Olcay, Ümit Öneri, Hakan Keskin, Serbay Güzel, Hasan Açıkyol yer aldı. İl delegeleri asil üyeleri; Ali Atalay, Ahmet Çakır, Yavuz Efe, Mehmet Emin Yörük, Ragıp Ürgenç, Ramazan Rüzgar, Ümit Topal, Yusuf İstanbullu, , Kayhan Çakmak, Bülent Demirkesen, Aydın Demir, Faatih Akdeniz, Turan Atılgan, Mustafa Uzun, Kadir Karakaş, Yusuf Akbulut, Arslan Aydın, Mülayim Coşgun, Yönetim Kurulu yedek üyeliklerinde; Meral Özerden, Kısmet Öngen, Nezahat Kayacık, Ümit Öneri, Emin Öner, Levent Gurup, Bülent Gurup, Adem Olcay, Dursun İnan, İbrahim Ethem Karabulut, Cengiz Soylu, Hasan Açıkyol ve Mehmet Kaban olarak belirlendi.  İl delegeleri yedek üyeleri ise; Metin Güneri, Kasım Köse, Ahmet Uzun, Yavuz Selim Çakır, Adile Ayhan Kaban, Hakan Keskin, Serbay Güzel, Erhan Mete, Zeynel Şahin ve Abdullah Acar oldu.