MAYIS AYI ETKİNLİKLERLE DOLU BİR AY OLACAK

Nilgün KAYA

Ayvalık Mayıs ayına sanattan eğlenceye farklı etkinliklerle girdi. 4 Mayıs’ta 8. Tiyatro Festivali ile başlayan bu ay ki etkinlik maratonu 18-21 Mayıs tarihleri arasındaki Ayvalık Tatları Festivali ile tamamlanacak.

Tiyatro oyunları, drama ve atölye çalışmalarının yer aldığı 8. Ayvalık Tiyatro Festivali ile Mayıs ayına giren Ayvalık’ta, arka arkaya düzenlenen ve hatta çakışan etkinliklerle Mayıs ayı, etkinliklerle dolu bir ay olacak.

MAYIS AYI ETKİNLİKLERİ TİYATRO İLE BAŞLADI

7 Mayıs akşamı saat 21.00’deki ‘Küçük Burjuva Düğünü’ adlı oyun ile sona erecek Tiyatro Festivali devam ederken, 5 Mayıs akşamı Hamdibey Mahallesi’ndeki spor sahasında saat 20.00’de Ayvalık Belediyesi ve Roman Derneği tarafından bir eğlence düzenlenecek. 6 Mayıs Cumartesi günü saat 11.00-12.30 arası Orhan Peker Sanat Galerisi’nde Tiyatro Şenliği kapsamında Göksel Kortay, Savaş Özdural, Pelin Turancı, Füsun Kostak ve Mahir Günşıray’ın konuk olarak katılacağı söyleşi düzenlenecek. Sanat Fabrikası’nda etkinlikler 13.00- 15.00- 17.00 ve 21.00’de tiyatro gösterimleri ile atölye çalışmaları devam edecek. 6 Mayıs Cumartesi günü bir başka etkinlik ise Geleneksel Hıdrellez kutlaması yapılacak. Ayvalık Belediyesi’nin Çamlık Kır Gazinosunda düzenlediği eğlence saat 15.00’te başlayacak.  Saat 17.30’da Cunda Adası Taksiyarhis Anıt Müzesinde Chomas Grubu ve Zeytin Çekirdekleri Orkestrasının konseri düzenlenecek.

TEFERİÇ KÜÇÜKKÖY’DE, AYVALIK TATLARI SOKAKLARDA

Fotoğraftan heykele sanatın farklı dallarını ve farklı sanatçıları bir araya getiren Ayvalık- Cunda 3. Uluslar arası Sanat Çalıştayı 7-14 Mayıs tarihleri arasında Ayvalık’ta gerçekleştirilecek. Çalıştayda üretilenler 13 Mayıs günü Orhan Peker Sanat Galerisinde açılacak sergi ile Ayvalık’ta yaşayanların beğenine sunulacak.  7 Mayıs Pazar günü Geleneksel hale getirilen Boşnak Teferiç Şenlikleri düzenleniyor. Küçükköy Cumhuriyet Kültür Merkezi’nde 10.30- 12.00 saatleri arasında Özkul Çobanoğlu’nun moderatörlüğünde, Asker Kantarı, Bayram Ertuğral ve Berrin Akın’ın konuşmacı olarak katılacağı sempozyum ile başlayacak Boşnak Teferiç Şenlikleri, saat 12.00’de Boşnak Bandosu Tapani eşliğinde Küçükköy Meydanına yapılacak yürüyüş ile devam edecek.  Bu yıl 2. si düzenlenen Şenlikler kapsamında Boşnak kültürünü yansıtacak defile ve kına gecesi canlandırması, Chomas Grubu çok sesli müzik dinletisi, Karadağ ve İzmir’den gelen folklor ekiplerinin gösterileri, Müze ve Fotoğraf sergisi ile yiyecek eve el işlerinin yer alacağı stantların açılışı yapılacak. İlki geçtiğimiz yıl Zeytin Hasat Şenliği bünyesinde gerçekleştirilen Ayvalık Tatları Festivali, ‘Ayvalık Tatları sokakta’ sloganı ile bu yıl 18-21 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek. Festival kapsamında yörenin özgün yemekleri, zeybek-sirtaki dostluğu, el sanatları stantları, biraz şiir, biraz Zumba biraz da müzik Ayvalık sokaklarını 4 gün boyunca dolduracak.

AYKÜSAD KÜLTÜR SANAT GÜNLERİ DE MAYIS AYINDA

Ayvalık Kültür Sanat Günleri’nin 9. su 22-27 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek. AYKÜSAD Resim Atölyesi kursiyerlerinin sergisi ile başlayacak olan Kültür Sanat Günleri etkinlikleri ile sanatın farklı dallarında üretilenleri Ayvalık’ta yaşayanların beğenisine sunacak. Kültür Sanat Günleri 27 Mayıs akşamı yapılacak konserle son bulacak.