AYVALIK’TA GÖÇMEN KAÇAKÇILIĞI OPERASYONU; 27 TUTUKLAMA

Nilgün  KAYA

Ayvalık’ta planlı bir operasyon yapan Ayvalık Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti Grup Amirliği ekipleri, 27’si çocuk 87 göçmen ile yasa dışı yollardan insan kaçakçılığı yaptıkları tespit edilen 30 kişiyi yakaladı. Adli makamlara sevk edilen 30 kişiden 27’si tutuklandı.

Balıkesir Emniyet Müdürlüğü, Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti Şube Müdürlüğüne bağlı Ayvalık Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti Grup Amirliği ekipleri, yasa dışı yollardan insan kaçakçılığı yapıldığı bilgisi üzerine üç aşamalı ve son aşaması 2 Mayıs’ta planlı bir operasyon düzenledi.  Operasyonda, Ayvalık’ta göçmen kaçakçılığı organizasyonu oluşturarak İstanbul ve İzmir ilinden bağlantılı oldukları göçmen kaçakçılarının bu illerden temin ettikleri göçmen şahısları yasa dışı yollarla Yunanistan’ın Lesvos Adası Midilli kentine götüren örgüt mensuplarının tamamı yakalanarak suç organizasyonunun çökertildiği açıklandı.

Operasyon kapsamında, İstanbul, İzmir ve Ayvalık’ta tespit edilen 30 organizatör Ayvalık Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti Grup Amirliğince yakalanırken bu organizasyonun içinde yer alan M.A, E.A,C.Y, M.G, R.A, E.A, A.K, M.E, Ö.Ç, C.T, Ş.G, A.C, İ.B, M.Ö, T.A, D.E, D.Y, O.R, Y.A, F.Ö, H.G, M.Ö, R.K, M.K, S.Ö, E.Ç, G.R tutuklandı. 3 kişi adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Organizatörlerin Yunanistan’ın Lesvos Adası Midilli kentine kaçırmaya çalıştıkları Suriye, Somali, Eritre, Gana, Irak ve İran uyruklu, 27’si çocuk olmak üzere toplam 87 göçmen kurtarılarak yasal işlemlerinin yapılabilmesi için Göç İdaresine teslim edildi. Göçmenlerle birlikte çok sayıda can yeleği ve göçmen şahısları yurt dışına göndermekte kullanılan 2 adet sürat teknesine el konuldu. Organizatörlerin ev ve işyerlerinde yapılan aramada 2 adet ruhsatsız tabanca ve bu tabancalara ait mermiler ile 2 adet pompalı tüfek ve kurşunlar ele geçirildiği öğrenildi.