BALIKESİR VALİSİ YAZICI, AYVALIK SOKAKLARINI GEZDİ

Nilgün KAYA

Güzel Sanatlar Lisesi açılışı için Ayvalık’a gelen Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, tören sonrası Ayvalık sokaklarını gezdi. Camlı Kahvede koruk suyu içen, Paneromeni Ayazma’sına uğrayan ve onarım çalışması ile ilgili bilgi alan Vali Yılmaz, turizm sezonu öncesi doğal güzelliklerini hatırlattığı Ayvalık’a herkesi davet etti.

2016-2017 Eğitim öğretim yılında hizmete giren Sebahat-Cihan Şişman Güzel Sanatlar Lisesi’nin açılış törenine katılan Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Kaymakam Namık Kemal Nazlı, Belediye Başkanı Rahmi Gençer, İlçe Emniyet Müdürü Fikret Bakır ile birlikte Ayvalık turu yaptı.

“KENT BÜTÜN GÜZELLİKLERİYLE BEN BURADAYIM’ DİYOR

Belediye Başkanı Rahmi Gençer’i makamında ziyaret ettikten sonra Barbaros Caddesine geçen Vali Yazıcı, sokaktaki esnaf ve vatandaşlarla selamlaştı, kısa sohbetler etti. Camlı Kahvede koruk suyu içen Vali Yılmaz, ilçedeki pansiyonların yanı sıra bir vatandaşın daveti üzerine yeni restore edilen bir evi de dolaştı.  Daha sonra Kaymakam Nazlı ve Başkan Gençer ile restorasyonu devam eden Paneromeni Ayazmasına geçti. Ayazma’daki onarım çalışmaları hakkında bilgi alan Balıkesir Valisi Ersin Yılmaz, “Bugün Ayvalıktaydık. Kaymakamımız ve Belediye Başkanımızla birlikte esnafımız ve Ayvalık’ın o güzel eserlerini ziyaret ettik. Hepsi bir tarihi eser. Gerçekten çok güzel restore edilmiş otel, motel veya pansiyonlar, konaklarımız var. Onları görme fırsatı ve ilk defa bu kadar geniş bir zamanda Ayvalık’ta bulundum. Buradan şu çıkıyor ki daha geniş bir zamanda gelip daha yakından tanımam gerekiyor çünkü tarih var burada. Mükemmel bir tarih var. Yani insanların niçin Ayvalık’ı görmeye geldiğini, rağbet ettiğini, tatil için niçin tercih ettiğini şehir’ ben buradayım’ diyerek ve bütün güzellikleriyle gösteriyor. Ben de Balıkesir Valisi olarak inşallah bunları yakından tanıma fırsatı bulacağım. Güzel bir gündü. Ayvalık’ımız tarihiyle, insanlarıyla, doğal güzellikleriyle, deniziyle gerçekten en güzeli hak ediyor. Emeği geçenleri tebrik ediyorum ve herkesi Ayvalık’a bekliyoruz” dedi.