AYVALIK SEVDALISI ÖLÜMÜNÜN 8. YILINDA ANILDI

Nilgün KAYA

Ayvalık’ın gönüllü turizm elçisi ve çevrecisi Ceynur Karagözoğlu için, 8 Nisan Cumartesi günü anma töreni düzenlendi. Ailesi ve sevenlerinin çalışmaları ve ilçe için yaptıklarını anlatarak hatırladığı Karagözoğlu’nun, yazdığı ve ailesi tarafından yayına hazırlanan ‘Şeytan Sofrası’nda Akşam-Ayazmend ve Boşnaklar’ adlı kitabı da tören sonunda dağıtıldı.

Ayvalık Kent Konseyi kurucularından Çevre Derneği yönetim kurulu üyesi Gazeteci, Yazar ve Rehber Ceynur Karagözoğlu, ölümünün 8. yılında Ayvalık Belediyesi ve ailesi tarafından adının verildiği parkta anıldı. Lale Adası girişinde, Ceynur Karagözoğlu’nun adını taşıyan parkta Cumartesi günü saat 12.00’de başlayan törene, Eşi Ayşe Karagözoğlu, kızları Ceyda Karagözoğlu ve Dilber Karagözoğlu Coşkunsu, damadı Çağlar Coşkunsu, torunu Ada Coşkunsu, akrabaları Hande İslamoğulları, Armağan Uygun ve Ayvalık Sebze ve Meyveciler Oda Başkanı Elmas Özmen’in yanı sıra Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, CHP ilçe Başkanı Ahmet Toker, İlçe Turizm Danışma Müdürü Yasemin Gençer, ADD Şube Başkanı Ahmet Üzgeç, Kent Konseyi Başkanı Filiz Karayelli, Kent Konseyi yönetimi, ÇYDD Şube Başkanı Nuray Özer, Çevre Koruma ve Ayvalık Güzelleştirme Derneği Başkanı Havva Taylan, AYTUGEB Genel Sekreteri Ümit Özgültekin, ilçenin ilk turizmcilerinden Beliz Van Der Velde ile çok sayıda vatandaş katıldı.

“BİR AYVALIK SEVDALISININ GÖZÜNDEN ŞEYTAN SOFRASI’NDA AKŞAM KİTABI”

Ayvalık’ın tanıtımı ve çevre konusundaki duyarlılığı ile bilinen Ceynur Karagözoğlu’nun uzun araştırma sonucu hazırladığı ancak basımı yapılamadan yaşamını yitirdiği kitabı, ‘Şeytan Sofrası’nda Akşam-Ayazmend ve Boşnaklar’ adlı kitabını ailesi olarak bastırdıklarını belirten eşi Ayşe Karagözoğlu, “Başta Belediye Başkanımız olmak üzere tüm sivil toplum kuruluşlarına ve dostlarımıza bu günde yanımızda oldukları ve destek verdikleri için teşekkür ediyorum. Eşimi 8 yıl evvel kaybettik. Çok özlüyoruz. Eşimin bir anısı olarak kitabını sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyorum. Bir Ayvalık sevdalısının gözüyle Şeytan Sofrası’nda akşam kitabını umarım beğenirsiniz” dedi. Karagözoğlu’nun çalışmaları ve ilçe için yaptıklarının önemine değinen Belediye başkanı Rahm, Gençer, “Ceynur abinin Ayvalık’ta bıraktığı izler çok fazla. Yaşamına sevgiyi katan örnek bir insandı. Örnek bir gazeteciydi. Ayvalık tarihiyle ilgili birçok araştırma yaptı ve ailesi bunu kitaplaştırıldı” dedi. Karaözoğlu ile anılarını anlatan STK temsilcileri de çalışmalarına değinen konuşmalar yaptılar. Ayvalık Belediyesi Duba Plajına geçildi ve Ceynur Karagözoğlu hayrına pilav, lokma ikramı yapıldı.