SULUBOYA ATÖLYESİ’NDEN AYVALIK’TA KARMA RESİM SERGİSİ

Nilgün  KAYA

İzmir Resim Heykel Müzesi Ertuğrul Saraç Suluboya Atölyesinin Resim Sergisi, Ayvalık Orhan Peker Sanat Galerisi’nde açıldı.  19 Nisan tarihine kadar gezilebilecek olan sergideki birbirinden güzel tablolar beğeni topladı.

“BU GRUBU BİRLEŞTİREN, SANATLA HERŞEYİN DAHA İYİ OLACAĞINA İNANMALARI”

Ayvalık Belediyesi Başkan Yardımcısı Figen Güren tarafından 7 Nisan Cuma günü açılan sergide, Ertuğrul Saraç ve atölyesinde eğitim alan 37 kursiyerin 82 çalışması yer aldı. 15 yıldan bu yana devam eden atölyenin çok sayıda suluboya sanatçısı yetiştirdiğini ifade eden Ertuğrul Saraç, “Grubumuzun en büyük özelliği kopya çekmeden, başkasının resmini apartmadan kendi yetenekleri ve güçlerince yeni bir dil, yeni bir tat ve yeni bir üslupla resim yapmaları. Farklı meslek grupları var. Eczacı var hemşire, ev hanımı, doktor, mühendis var, elektrik teknisyeni var. Bu grupları birleştiren, sanatla anlatımcı bir dile kavuşmaları ve sanatla her şeyin iyi olabileceğine inanmaları” dedi.

Saraç, Ayvalık’ta ikinci sergileri olduğunu, ilk sergilerini 13 yıl önce açtıklarını söyledi. Sergide Ertuğrul Saraç ile birlikte Şengül Akdoğan, İnci Sirmen, Bahar Saraç, Yasemin Düz, Mualla Yorgancıoğlu, Biran Özaksoy, Tuğba Türküngün, Nihal Oral, Gülen Polat, Gülseren Mungan, Yalçın Balköse, Birgen Güzeliş, Ayfer Aslanargun, Firuzan Göker, Serpil Kaçar, Selma Baltalı, Meral Önal, Nermin Yoldaş, Nedime Bayat Nurşen Yurttaş, Kübra Kavala, Nihal Çetin, Zehra Serbest, Aynur Kırtay, Leyla Ünlüer, Tülay Işık, Jale Kartal, Zeynep Kadıbeşegil, Canan Çakmak, Gülşen Akıcı, Fethiye Saçan, Kevser Aydemir, Nilgün Dündar, Ayşen Gürbüz, Hülya Sayılgan, Güler Çınar’ın çalışmaları yer aldı.