ÇYDD, KADINLAR GÜNÜNÜ ÖĞRENCİLERİNİN AİLELERİYLE GEÇİRDİ

Nilgün  KAYA

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Ayvalık Şubesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle derneğin burs desteği verdiği öğrencilerin anneleriyle bir araya geldi. Tarihte iz bırakan kadınlar hakkında bilgi verilen etkinlikte, kadınların sorunları da gündeme geldi.

Ayvalık’ta da çeşitli etkinliklerle hatırlanan Dünya Emekçi Kadınlar Günü için Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Ayvalık Şubesi, burs alan öğrencilerinin ailelerine yönelik bir etkinlik düzenledi. 9 Mart Perşembe günü saat 14.00’te ÇYDD Eğitim Evi’nde gerçekleştirilen etkinlik, Şube Başkanı ve Eğitim Komisyonu üyesi Nuray Özer, komisyon üyeleri Nilgün Seçkin, Nilgün Fıçıcı ve Hülya Çetinel tarafından hazırlandı.

NAZIM HİKMET’TEN DİZELER, TARİHTE İZ BIRAKAN KADINLARIN HAYAT HİKÂYESİ

İlçe merkezi ve Kırsal Mahallelerde yaşayan öğrencilerin ailelerinin katıldığı etkinlikte Nilgün Seçkin, Dünya kadınlar günü ve tarihte iz bırakan kadınlar hakkında sunum yaptı. Nazım Hikmet’ten dizelerle kadın olmanın güzelliği kadar zorluklarına da değinilen etkinlikte, katılan kadınların sorunları da dinlendi.

“BİZ BÜYÜK BİR AİLEYİZ”

ÇYDD Şube Başkanı Nuray Özer, “Biz 221 öğrencimiz ve aileleriyle birlikte çok büyük bir aileyiz. Dünya Kadınlar gününü meydanda kutlamak istemedik. Ailemizin üyeleri olan çocuklarımızın anneleriyle birlikte geçirmek istedik. Derneğimiz zaten eğitim derneği. Zaman zaman eğitim çalışması yapıyoruz köylerde. Bu sefer burada eğitim konulu bir etkinlik yaptık. Kadınlarımız problemlerini anlattı. Birlikte kadın kadına problemlerimizi çözmeye çalışacağız” dedi.