TV’DEKİ BİLGİ YARIŞMASINI OKULDA UYGULADILAR

Nilgün KAYA

Ayvalık Anadolu Lisesi bilgi yarışması heyecanını yaşadı. Diğer örneklerinden farklı olarak TV’de yayınlanan ‘Kim Milyoner olmak ister’ yarışması formatında ve interaktif olarak gerçekleştirilen yarışma ile öğrenciler, derslerinde işledikleri konuların yanı sıra genel kültür sorularını da eğlenceli bir ortamda yanıtladı.

Müdür Veli Tuncay yönetiminde eğitim ve öğretime devam edilen Ayvalık Anadolu Lisesi farklı bir çalışmaya daha imza attı. Okul öğrenci meclis başkanı Sedat Mert Alkoçak, TV Yarışması ‘Kim Milyoner olmak ister’i öğrenci arkadaşları için okulda uyguladı. 1 Aralık Cuma günü sabah saatlerinde başlayan yarışmaya 9, 10, 11 ve 12 sınıf öğrencileri katıldı. 4 şube için ayrı ayrı düzenlenen ve İkişer kişilik gruplar halinde yarışan öğrencilere,  TV yarışma formatında interaktif olarak hazırlanan yarışmada, Okul öğrenci meclis başkanı Sedat Mert Alkoçak’ın, Tarih öğretmeni Mustafa Efendioğlu başta olmak üzere diğer öğretmenlerinden de destek alarak hazırladığı sorular soruldu.

Okul kantininde gerçekleştirilen yarışma öğrenciler ve öğretmenler tarafından ilgiyle izlendi. Okul Müdürü Veli Tuncay da yarışmayı ön sıralarda izleyenler arasındaydı. 2’si sesli, 2’si okulla ilgili diğerleri genel kültür olmak üzere toplam 12 soruya yanıt veren yarışmacı öğrenciler heyecanlı dakikalar yaşadı. Yarışmalar bir ders saati süresince yapıldı. AYAL 1. Bilgi Yarışmasına katılıp birinci olan öğrencilere 50’şer liralık hediye çeki, final yarışmasında birinci olacak öğrencilere ise 100’er liralık hediye çeki verileceği öğrenildi. 1. Bilgi yarışmasında 130 puanla 9-C Sınıfı öğrencileri Eda Dinç ve Asrın Yılmaz, 120 puanla 10-B Sınıfı Öğrencileri Buket Yalçın, Mert Yiğit Korkmaz, 11 A Sınıfı öğrencileri Arda Duvarcı ve Atalay Alsancak 12 E Sınıfı öğrencileri Yiğit Özgür Keleş ve Ceren Sözer  kazanan ekipler oldu.

Okul Meclis Başkanı olmayı istediği sıralarda böyle bir yarışma fikri olduğunu belirten Okul öğrenci meclis başkanı Sedat Mert Alkoçak, “Müdürüm öğretmenlerim ve öğrenci arkadaşlarım benim için çok değerli. Onları, sorumluluk almayı ve aldığım sorumluluğu yerine getirmeyi sevdiğim için başkanlığa aday oldum. Seçildikten sonra etkinliklere başladık. Öğretmenler günü etkinliğimizin ardından bu yarışmayı hazırladım. 15 arkadaşım bana yardım etti. Amacım okulumuzu Ayvalık’ın ve Körfezin en tanınan okulu yapmak. Okul başarımızın ve ünümüzün artmasını istiyorum. Okullarda bilgi yarışmaları yapılıyor ama ilgi çekmiyor. Ben de TV deki yarışma programının bilgisayar da hazırladım. Okul Müdürümüz Veli Tuncay bu çalışmalarımda çok yardımcı oldu. Bütün çalışmalarımıza çok destek veriyor, vermeseydi bu kadar gelişme kaydedemezdik” dedi.

Okul Müdürü Veli Tuncay “Öğrencilerimiz TV’de yayınlanan ‘Kim milyoner olmak ister’ yarışmasının küçük bir versiyonunu gerçekleştirdi. Bütün hazırlıkları Okul Öğrenci meclis başkanı Sedat Mert Alkoçak ve okul öğrenci meclisi yaptı. Sınıf öğretmenlerimiz yarışmaya katılacak öğrencileri belirledi. Bengi Projesinin Ayvalık okulları geleceğini planlıyor alt projesi kapsamında okullardaki başarıyı arttırmak amacıyla  öğrencilerimizin genel kültür ve bilgi düzeylerine olan ilgiyi yükseltmek amacıyla interaktif ortamda bilgi yarışması düzenledik. Bu aynı zamanda körfezin ilk interaktif yarışması niteliğinde. Öğrencilerimi hazırlayan ve katılanları tebrik ediyorum” dedi.