SİVİL SAVUNMA GÜNÜNDE OKULLARA ÖNEMLİ UYARI

Nilgün  KAYA

Ayvalık İtfaiye Grup Amirliği tarafından 28 Şubat Sivil Savunma Günü nedeniyle ilçedeki 3 okulda ‘Yangın ve tahliye tatbikatı’ yapıldı. Tatbikatların devam edeceğini belirten Ayvalık İtfaiye Grup Amiri Ahmet Yalvaç, okulların her koridorunda yangın tüpleri olması ve tüplerin düzenli kontrol edilmesi gerektiğini belirterek okul yönetimlerini uyardı.

Ayvalık’ta önceki yıllardan farklı olarak talep eden okullarda Yangın ve tahliye tatbikatlarını gerçekleştirecek Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı Ayvalık İtfaiye Grup Amirliği, 28 Şubat Sivil Savunma günü’nde 3 okulda tatbikat yaptı. Altınova Mahallesi’ndeki okullarda gerçekleştirilen tatbikatlara 2 araç ve 3 personelle katılan Ayvalık İtfaiye Grup Amirliği, yangın ihbarı ve okuldan yaralı tahliyesinin ardından bahçede toplanan öğrencilere yangın söndürmeyi uygulamalı olarak anlattı.

“YANGIN TÜPLERİNİN TARİHİ GEÇMİŞ YA DA TÜKENMİŞ OLABİLİYOR”

Okullarda yangın tedbirleri konusunda eksikliklere rastlandığını ifade eden Ayvalık İtfaiye Grup Amiri Ahmet Yalvaç, okulun her koridorunda yangın tüpü bulunması gerektiğini, ancak öğrencilerin tekme atması gibi nedenlerle tüplerin saklandığının görüldüğünü, ayrıca kimi zaman tarihi geçmiş ve gazı tükenmiş tüplere rastlandığını belirtti. Okul yönetimlerinin yangın söndürme tüpleri ile ilgili her türlü kontrolü yaptırması gerektiğini belirten Yalvaç, “Biz bunu dile getiriyoruz, yapılırsa iyi olur” dedi.