OKUMA KAMPANYASINA KÜTÜPHANEDE DESTEK VERDİLER

Nilgün KAYA

Ayvalık Halk Eğitim Merkez Müdürlüğü Hasta Kayıt Kabul kursu öğrencileri, İlçe Halk Kütüphanesinde kitap okuma etkinliği yaptı. Yenilenen yüzü ve artan kitap sayısı ile dikkat çeken İlçe Halk Kütüphanesini inceleme fırsatı bulan kursiyerler, BENGİ Projesi kapsamında Ayvalık’ta gerçekleştirilen ‘Kitaptan Kanatlar’ projesine de destek verdi.

Emekli Hemşire Mahiye Yılmaz, İlhan Özsaray ve Seda Caner yönetimindeki HEM Hasta Kayıt Kabul Kursuna katılanlar, İlçe Halk Kütüphanesi’nde okuma etkinliği yaptı. Kursa katılan öğrencileri kütüphane ile tanıştırmak için dönem dönem İlçe Halk Kütüphanesine getirdiğini belirten Usta Öğretici Mahiye Yılmaz, kayıt elemanı yetiştiren kursa katılanları haftanın bir günü kütüphaneye getirerek İlçede hizmet veren kütüphaneyi tanıtmayı amaçladığını ifade etti.

KÜTÜPHANEYİ GEZDİLER, KİTAP OKUMA ETKİNLİĞİ YAPTILAR

İlçe Halk Kütüphanesi’nde Müdür Aygül Öncel Şahin tarafından karşılanan usta öğretici ve kursiyerler, bedensel engelli vatandaşlar için düzenlenen salonu, görme engelli vatandaşlar için yapılan yürüme bantları, yeni düzenleme ile ferah bir görünüm ve modern bir sisteme kavuşan kütüphaneyi gezdi. Müdür Aygül Öncel Şahin, kursiyerlere kütüphaneyi tanıtırken yeni kitaplar hakkında da bilgi verdi. Kütüphaneyi gezen kursiyerler, 20 dakika okuma etkinliği yaparak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce hazırlanıp uygulamaya başlanan ‘Kitaptan Kanatlar’ projesine de destek verdi.