SATRANÇ’TA İL 3. SÜ OLDU

Nilgün KAYA

Ayvalık’ta yaşayan Lise 1. Sınıf öğrencisi Orkun Efe Alumert, 2016 Yıldızlar birincisi olduğu satrançta başarısını sürdürüyor. Son olarak Balıkesir İl Üçüncüsü olan öğrenci, başarı sevincini Kaymakam Namık Kemal Nazlı ve İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Cem Hamzaoğlu ile paylaştı.

Orkun Efe Alumert, 6-7-8 Ocak tarihlerinde Balıkesir Gençlik Merkezi’nde yapılan2017 Balıkesir Satranç il birinciliği turnuvasında Balıkesir il üçüncülüğü el ederek Ayvalık’ın Satranç sporunda gururu oldu. Başarılı satranççı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Mustafa Cem Hamzaoğlu ile birlikte Kaymakam Namık Kemal Nazlı’yı makamında ziyaret etti. Kaymakam Namık Kemal Nazlı, başarı sevincini kendisiyle paylaşan sporcuya futbol topu hediye ederek kendisini tebrik etti ve başarılar diledi.

“SPORCUMUZ SADECE SATRANÇTA DEĞİL YELKENDE DE BAŞARILI”
İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Cem Hamzaoğlu, “2016 Yıldızlar Birincisi ve 2017 Balıkesir Geneli İl üçüncüsü olarak başarılı bir sezon geçiren sporcumuz Antalya ilimizde yapılacak olan Yıldızlar Türkiye Şampiyonasına gitmeye hak kazandı. Sporcumuz, satrançta olduğu kadar yelken sporunda da başarılı. Başarılarıyla gurur duyuyoruz. İlerde uluslar arası turnuvalarda da ülkemizi temsil edeceğine inanıyoruz” dedi.