“AYVALIK, MİMARİ AÇIDAN BİR LABORATUVAR “

Nilgün KAYA
Balıkesir Üniversitesi Ayvalık Meslek Yüksekokulu Mimarlık ve Şehir Planlama Bölümü öğrencileri, kentteki tescilli 50 yapının rölöve ve restorasyon projelerini hazırladı.
BAÜ AYMEYO Mimari Restorasyon Programı öğretim elemanı Öğr. Gör. Gülşah Yetgin Gözüaçık danışmanlığında, 2023-2024 eğitim-öğretim yılı Rölöve ve Restorasyon Projesi dersi kapsamında Ayvalık Kentsel Sit Alanı içerisinde yer alan 50 adet tescilli yapının rölöve ve restorasyon projeleri hazırlandı. Üretilen projeler 2023-2024 dönem sonu mezuniyet töreninde proje sergisi olarak sergilendi. Sergiye; Ayvalık Kaymakamı Hasan Yaman, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Ayvalık Sahil Güvenlik Karakol Komutanı Binbaşı Onur Şen, Ayvalık İlçe 2. Sınıf Emniyet Müdürü İlhan Çakır, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Onur Yakan, Ayvalık Ticaret Odası Başkanı Ali Uçar, akademik ve idari personel ile öğrenciler ve aileleri katıldı.
“KAPSAMLI SAHA ÇALIŞMASI YAPILDI”
Öğr. Gör. Gülşah Yetgin Gözüaçık Ayvalık’ın Mimari Restorasyon bölümü öğrencileri için açık laboratuvar ortamı olduğunu, Rölöve ve Restorasyon Projesi dersi kapsamında saha ve alan çalışmalarına oldukça önem verdiğini vurguladı. Ayvalık Kentsel Sit Alanı içerisinde yer alan 50 adet tescilli yapı için; kroki çıkarma, ölçü alma ve fotoğraflama işlemlerini içeren kapsamlı saha çalışmaları sonrasında hazırlanan rölöve, restitüsyon ve restorasyon projelerinin hem öğrencilerin mesleki gelişimlerine hem de Ayvalık Kültürel Miras envanterine önemli katkıda bulunacağı belirtildi.