Ayvalık kıyılarından öyküler-3 çıktı 

Nilgün KAYA
Ayvalık ‘ta Lise öğrencilerinin kaleme aldığı öykülerden oluşan Ayvalık Kıyılarından Öyküler -3 adlı kitabının tanıtım ve ödül töreni yapıldı.
Ayvalık Kıyılarından Öyküler Projesinin 3. kitabında, 12 liseden 12 öğretmen ve 140 öğrenci, gerçekleştirilen atölye çalışmaları ile seçilen 53 öykü yer buldu.

Proje; Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2023-2024 Eğitim Öğretim yılında uygulamaya başladığı ‘Dilimizin Zenginlikleri’ projesi ile “öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini” amaçlıyor.
Törende, Ayvalık Kıyılarından Öyküler projesinin Bakanlığın projesi ile bire bir örtüştüğü, Türkiye’de örnek olarak gösterilecek bir uygulama olduğu ifade edildi.
Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır
Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdür yardımcısı Ali Osman Yalçın
Mutlu Köy Yaşam Merkezinde, Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü Öğrenci İşleri ve Sosyal Etkinlikler Daire Başkanı Salim ÖZTÜRK, İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Selman KÜÇÜK, Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner BAHADIR, Şube Müdürleri Ali Osman YALÇIN ve Tayfun AKSOY, Daire Amirleri, Proje Sponsoru Özgün Zeytincilik Yönetim
Kurulu Başkanı Halil SUCU, Mutlu Mahalle Muhtarı Erdinç TÜGEN, Okul Müdürleri, Veliler, Öğrencilerin katılımı ile gerçekleştirilen törende projede yer alan öğretmen ve öğrencilere ödül ve belgeleri takdim edildi.