18 YIL ATIL KALAN HASTANE BİNASI YA OKUL YA DA AÇIK CEZAEVİ OLACAK

Nilgün KAYA

Ayvalık’ın Altınova Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlardan toplanan parayla 1994-1998 yılları arasında yaptırılan ancak kullanımı netleşmediği için bir türlü açılamayan 100 yataklı hastane binasının ya okul ya da açık cezaevi olacağı öğrenildi.  Bina ile ilgili planları açıklayan Adalet ve Kalkınma Partisi İlçe Başkanı Hakan Kayaalp, binanın cezaevi olması yönünde destek vereceklerini ifade etti.

Altınovalıların katkısı ile toplanan 457 bin liraya mal edilerek yapılan,  2007’de sadece poliklinik hizmeti için kapılarını açan ve 2010 yılında standartlara uygun olmadığı gerekçesiyle kapatılan, 2013 yılında Ayvalık Devlet Hastanesi’nin çamaşırhanesi olarak kullanıldığı için vatandaşların tepki gösterdiği Altınova’daki hastane binasının yeni kullanım şekli olarak açık cezaevinin de düşünüldüğü öğrenildi.

ÇAMAŞIRHANE BİLE OLDU, HASTANE OLAMADI

Yıllardır boş durumda bekleyen Altınova Devlet Hastanesi’nin Sağlık Meslek Lisesi olarak kullanılması beklenirken Adalet ve Kalkınma Partisi ilçe Başkanı Hakan Kayaalp tarafından yapılan açıklamada, bina için cezaevi olması yönünde talep geldiği ve bununla ilgili değerlendirme sürecinde olunduğu öğrenildi. Kayaalp,  “Hastane devir aşamasında fakat onunla ilgili başka bir çalışma var ya bir okul olacak ya da açık cezaevi olacak. İstihdama yönelik, mahkûmların üretim yapacağı bir cezaevi.  O şekilde bir cezaevi planlanıyor. Başsavcımız Pazartesi günü ricasını iletti biz de buna destek vereceğimizi söyledik. Oraya ya Milli Eğitim Sağlık Meslek Yüksek Okulu yapacak ya da açık cezaevi olacak” dedi.

“ÜLKEMİZİN CEZAEVİNE DEĞİL EĞİTİM KURUMLARINA İHTİYACI VAR”

Altınova Hastane Yaptırma ve Yaşatma Derneğini kurarak hastanenin yapımını sağlayan Alaattin Süberoğlu, “Böyle bir şey olacağını sanmıyorum. Ülkenin cezaevine değil eğitim kurumlarına ihtiyacı var. Cezaevi olmasını önerenlere benim önerim insanları eğitemezsek ne kadar cezaevi yaparsak yapalım cezaevi yetmeyecektir. Sayın başkan Kayaalp’in böyle söylemeyeceğini düşünüyorum. Onlarda aklıselim, bu ülkeye hizmet etmek için çırpınan insanlar olduğunu düşünüyorum. Biz o binayı, ben şahsım dilenerek yaptırtırdım. Altınova Hastane Yaptırma Yaşatma Derneği yönetim kurulu ile birlikte. Binanın imalat maliyetini insanlardan topladım. Bakanın imzasıyla devletimizle protokol yaptık sadece ve sadece sağlık hizmetinde kullanılmak üzere devrettik. Gerektiği zaman sağlık adına eğitim amaçlı kullanılabilir diye bir bölüm var. Ben devletin imzasının devamlılığına inanıyorum. Ben ve derneğimiz cezaevi olması kararını kabul etmeyiz” dedi.

Prof. Dr. Aykut Kazancıgil ve Prof. Utarit İzgi tarafından hazırlanan proje ile 5 bin 400 metre kare kapalı alanda inşa edilen hastane 100 yatak kapasiteli.