DEVA PARTİSİ AYVALIK İLÇE BAŞKANLIĞI’NDAN ÇAĞRI; “SEÇİME KADAR SABRINIZI KORUYUN”

Nilgün KAYA

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Ayvalık İlçe Başkanı Salih Oral Övüç, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Ekonomik Kurtuluş savaşı’ sözlerine tepki göstererek, şu an ülkemizde ekonomik kurtuluş savaşı değil kötü bir yönetimle değersizleşen  Türk lirası, müdahalelerle hergün zarar verilen gayrisafi milli hasıla olduğunu ifade etti.

Deva Partisi Ayvalık İlçe Başkanlığı adına yaptığı açıklamada Başkan Salih Oral Övüç, “Kıymetli Ayvalık’ lı Hemşehrilerimiz; içinde bulunduğumuz süreçte döviz kurunun Türk Lirası karşısında önlenebilir yükselişine dur dememekte ısrarcı olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ülkemizi sürüklediği develüasyon sarmalından çıkışımız erken seçim ve sistem değişikliği ile mümkün olduğundan tüm esnaf, işçi ve emeklilerimizi itidalli olmaya ve karamsarlıktan uzak kararlılıkla bu sistemsiz sistemi değiştireceğimiz seçim sandığına kadar sakinliğe davet etmekteyiz.

Bilmekteyiz ki özgür ve bağımsız olması gereken Merkez Bankası’na yapılan her müdahale ve verilen her talimat laik Türkiye Cumhuriyeti’ nin ekonomisine ve gayrisafi milli hasılasına gün be gün zarar vermektedir. Bilimden uzak, mantıktan uzak her talimat ekonomimizde yıkıma yol açsa da ; sistemsiz Cumhurbaşkanlığı sistemi değiştiği andan itibaren aziz milletimiz tekrar üretim, bilim, liyakat ile hakettiği değere ulaşacaktır.

Ekonomik Kurtuluş Savaşı adı altında beyanatlar ile hüzne, karamsarlığa ve kızgınlığa kapılmamanızı liyakatlı bireylerin üretim ekonomisinin başına geçeceği güne kadar sabrınızı korumanızı rica ederiz. ” Dedi.