ZEYTİNCİLİK SEKTÖRÜ ÖNEMLİ BİR NEFERİNİ KAYBETTİ

Nilgün KAYA

Ayvalık’ın tanınmış zeytin sanayicisi Ahmet Sucu, Ankara’da tedavi gördüğü Hacettepe Hastanesi’nde hayatını kaybetti.

Ayvalık’ın sevilen isimlerinden biri olan 56 yaşındaki Ahmet Sucu’nun vefatı ilçede büyük üzüntü yarattı. 1955’te merhum babası Halil Sucu ile birlikte odaklandıkları Ayvalık zeytin ve zeytinyağını ‘Özgün’ markası ile sadece yurt içinde değil yurt dışında tanıtan Ahmet Sucu, bir süredir kanser tedavisi görüyordu.

Sucu’nun cenaze töreni 27 Ağustos Cuma günü Ayvalık Saatli Caminde düzenlendi. Törene Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan, Belediye Başkanı Mesut Ergin, belediye meclis üyeleri, TBMM eski başkanlarından Cemil Çiçek, ilçedeki siyasi parti ve sivil toplum kuruluş temsilcileri ile zeytinyağı ve turizm sektörü temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Fotoğraf:Mehmet Dinç

Pandemiye rağmen caminin hem içi hem de bahçesinde adım atacak yer bulmanın zor olduğu cenaze töreninde Ahmet Sucu’nun yakın dostu Ana Gıda A.Ş operasyon müdürü Mehmet Cavlı, taziyeleri Ahmet Sucu’nun oğulları Halil ve Cem ile birlikte kabul etti. Ahmet Sucu’nun naaşı kılınan cenaze namazı sonrası Ayvalık kabristanlığında toprağa verildi.