SAHİL GÜVENLİK, DENİZ PATLICANI AVCILIĞI YAPAN TEKNELERİ TOPLADI

Nilgün KAYA

Ayvalık’ta deniz patlıcanı avcılığını devletin belirlediği kriterler dışında yaptığı tespit edilen balıkçı tekneleri, Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından Ayvalık iç limanı başta olmak üzere farklı noktalardan alınarak Cunda Adası’na çekildi.

2 tekneyi, Ayvalık iç limanından Cuma günü çeken Sahil Güvenlik Komutanlığı, 1380 sayılı Su Ürünleri Kanununun 8. maddesini çiğneyerek algarna ile deniz patlıcanı avcılığı yaptığı belirlenen 3 tekneyi de Cumartesi günü iç limandan çekti. Sahil Güvenlik ekipleri iç limanın yanı sıra Paşa Limanı, Balıkhane ve Cunda köprüsü yakınlarında da kontrol yaptı. BOM direği ve ırgat bulundurmanın yasak olduğu belirtilerek özel teknelerdeki malzemelere el konulduğu ve 3 bin 200’er lira idari para cezası yazıldığı öğrenildi.

DENİZLERİN GELECEĞİ İÇİN BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR

Daha çok uzak doğu ülkelerinden rağbet gören, kozmetik, tıp ve yemek sektöründe kullanılan Deniz patlıcanları denizlerin filtresi gibi çalışıyor. Bir deniz patlıcanı yılda 150 ton kumu filtre ederek temizleye bilmekte. Özellikle sularımızın kirlendiğinde denizlerimiz için kurtarıcı olabilecek bir canlı ve denizlerimizin geleceği için büyük önem taşıyor.