AYVALIK’TA 2 GÜNDE 80 GÖÇMEN YAKALANDI

Nilgün KAYA

Ayvalık’ta Şeytan Sofrası Tek Ev mevkii’nden Yunanistan’a geçmek için lastik bot ile çıkış yapan 48 Afgan, 6 Pakistan uyruklu toplam 52 göçmen sahil güvenlik görevlilerince yakalandı.

Balıkesir Valiliği; 23 Ağustos akşamı yakalanan göçmenlerle ilgili olarak Ayvalık İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlilerine bilgi verilerek gerekli işlemlere başlanıldığı,  organizatörlerin tespit ve yakalanmasına yönelik çalışmaların devam ettiği açıklandı.

BADAVUT’TA 28 GÖÇMEN YAKALANDI

22 Ağustos günü ise Sahil Güvenlik Devriye Keşif Uçağı tarafından Ayvalık Küçükköy Mahallesi Badavut mevkii’nde yabancı uyruklu şahısların olduğu şüphesiyle Küçükköy Jandarma Komutanlığına bilgi verilmesi üzerine, belirtilen bölgede arazi taraması yapıldı. Arazide yaya olarak yapılan araştırmada Badavut olarak bilinen ormanlık alanda 28 (9 yetişkin erkek, 9 yetişkin kadın, 7 erkek çocuk, 3 kız çocuk) Afgan uyruklu yabancı şahıs yakalandı. Yapılan soruşturmada içlerinden M. N. ve A. M. isimli şahısların organizatör olduğunun tespit edildiğini açıklayan Balıkesir Valiliği, olay ile ilgili olarak Ayvalık Nöbetçi Cumhuriyet Savcısına bilgi verildiğini ve şahıslar gözaltına alındığını belirtti. Diğer Afgan uyruklu göçmenlerin ise 6458 sayılı kanun çerçevesinde yürütülmekte olan işlemlerinin devam ettiği açıklandı.

PAYLAŞMAK
Önceki İçerikAYVALIK’TA BAYRAM YOĞUNLUĞU
Sonraki İçerikAYVALIKÇA