KÜTÜPHANE KALORİFELERİNİ KADIN MÜDÜR YAKIYOR

Kadri KAYA

Ayvalık’ta açılan kalorifer yakma kursuna katılan, Aygül Öncel Şahin, 4 yıldır Müdürlüğünü yaptığı Ayvalık İlçe Halk Kütüphanesinin kaloriferlerini artık kendi yakıyor.

Ayvalık Mesleki Eğitim Merkezi’nin ‘Sıvı yakıt kalorifer ateşçiliği’ kursu tamamlandı. Kursun önceki senelerden farkı ise bu yıl kursiyerlerinin arasında müdürlük yapan bir kadının bulunmasıydı.

HAFTA SONLARI KURSA GİDEREK KALORİFER YAKMAYI ÖĞRENDİ

Cumartesi ve Pazar 4’er saat olmak üzere toplam 32 saatlik kurs bu yıl 21 kişiyle başladı ancak kursu 9 kişi tamamladı. Kursu tamamlayarak belgesini alanlar arasında Ayvalık İlçe Halk Kütüphanesinin Müdürü Aygül Öncel Şahin de vardı. Adnan Çakıroğlu’nun eğitmenliğinde düzenlenen kursa hafta sonlarından feragat ederek katılan Müdür Şahin’i eşi turist rehberi Ahmet Şahin de yalnız bırakmadı.

KAZAN TEMİZLEDİ, PARÇALARI SÖKÜP YENİDEN TAKMAYI ÖĞRENDİ

6’sı asker ve İlçe Kaymakamlığı kaloriferciliği görevini üstlenen bir kişiyle birlikte 4 hafta teorik eğitimin ardından kalorifer dairesinde uygulamalara katılan Müdür Şahin’in, Kütüphanesinin kalorifer dairesinde de gerçekleştirilen uygulamalar sırasında 3 saat süreyle kazan temizliği bile yaptığı öğrenildi. Kazanı ateşlemeyi sağlayan parçaları tek tek sökmeyi, temizlemeyi ve tekrar takmayı öğrenen Müdür Şahin, iş güvenliği açısından gerekli tüm detayları öğrenerek Kütüphane kaloriferlerini yakmaya başladı.

Kursa, kütüphane personelini ve okuyucuları soğukta bırakmamak için ‘İş başa düştü’ diyerek başladığı öğrenilen Müdür Şahin, her sabah erkenden binaya geldiğinde ilk iş olarak kaloriferleri yakıyor.

Mesleki Eğitim Merkezi’nin bugüne kadar 276 kursiyer için 12 katı yakıt kalorifer ateşçiliği kursu düzenlediği öğrenildi.