YARIYIL TATİLİ BAŞLADI

Nilgün KAYA

2018-2019 Eğitim Öğretim yılının ilk dönemi bugün sona erdi. Ayvalık’ta 10 bin 219 öğrenci ve 846 öğretmen iki hafta sürecek tatile girdi. İstiklal İlk Okulu’nda düzenlenen karne töreninde öğrencilere karneleri verilirken eğitim konusunda tavsiyelerde ve iyi dileklerde bulunuldu.

Zorlu geçen yaklaşık 4 aylık dönemin sonunda yurt genelinde olduğu gibi Ayvalık’ta öğrenciler, yılın ilk karnesini almanın sevincini yaşadı.

Ayvalık’ın İstiklal İlk Okulunda düzenlenen 1. Dönem Karne törenine Kaymakam Gökhan Görgülüarslan, Belediye Başkanı Rahmi Gençer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır, Okul Müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Tören kapsamında sınıflarda karneler dağıtıldı.

Alınan karnelerin sadece çocukların olmadığını ailelerin karnesi olduğunu belirten Kaymakam Gökhan Görgülüarslan, ailelere eğitime daha çok katılmaları konusunda mesaj gönderdi. Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, “İstiklal İlkokulumuzda çocuklarımızın karne heyecanına ortak olduk. Yarıyıl tatilinde; spor, sosyal, kültürel faaliyetlere yönelip, bilgisayar ve akıllı telefonlarla çok fazla vakit geçirmeyeceklerine ve kitap okuyacaklarına dair söz verdiler. Geleceğimiz çocuklarımıza inanıyor, güveniyor ve mutlu bir tatil geçirmelerini diliyorum” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır, “Yapılan tüm çalışmalar, 2023 Vizyon Belgesi hedeflerinde de atıfta bulunulan çocuklarımıza dokundu. Merkeze öğrenciyi alarak yürütülen tüm faaliyetler, katılım gösteren herkesi ziyadesiyle memnun etti inancındayım. Değişimin önceki yıllara göre daha hızlı gerçekleştiği günümüz şartlarında, çağı takip eden bireyler zorlukları daha kolay aşmaktadır. Geçmişten bugüne birçok yöntem değişse de değişmeyen tek gerçek, okuduğumuz kitapların hayal gücümüze, dolayısıyla da geleceğimize olan katkısıdır. Kitaptan Kanatlar Projesiyle İlk dönem 24 okulumuzda 6594 öğrencimizle beraber kitap okuduk. Tatil günlerinde de öğrencilerimizin ellerinden kitaplarını düşürmeyeceğine yürekten inanıyorum. Yarıyıl tatilinde çocuklarımız kadar velilerimize de birtakım görevler düşüyor. Eğitim camiasındaki en büyük paydaşımız olan velilerimizin de yoğun okul temposundan sıyrılarak dinlenme sürecine başlayan öğrencilerimizle birlikte ve planlı etkinliklere katılımlarını önemsiyoruz. Çocuklarımızın en büyük motivasyon kaynağı sevgidir. İçinde sınırsız sevginin olduğu güzel etkinliklerle dolu bir tatil temenni ediyorum. Birinci dönemi huzur içinde tamamlamamıza sunduğu desteklerden dolayı tüm öğretmen, öğrenci, veli ve paydaşlarımıza bir kez daha teşekkür ediyor, Öğrencilerimize tatil dönemini dinlenerek geçirmenin yanında, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlere katılım göstereceği bir tatil temenni ediyorum” dedi.