RAHİM USTA ANADOLU LİSESİ ÖĞRENCİLERİNE KUŞ GÖZLEMCİLİĞİ ANLATILDI

Nilgün KAYA

Ayvalık’ta ilk kez gerçekleştirilen ‘Ayvalık Adalarında Deniz kuşları ve biyoçeşitlilik araştırması projesi kapsamında 10. Sınıf öğrencilerine yönelik eğitim çalışmaları devam ediyor. Proje yürütücüsü Kadri Kaya, Ayvalık Rahim Usta Anadolu Lisesi 10. sınıf öğrencilerine Kuş gözlemciliği ve Ayvalık’ın korunan alanları hakkında bilgi verdi.

 

Projenin ilk etabının tamamlanmasının ardından ekip, Ayvalık Anadolu Lisesi ile başladığı eğitim çalışmalarına Ayvalık Rahim Usta Anadolu Lisesi 10. Sınıf öğrencileri ile devam etti. Öğretmen Sevcan Bilgin yönetiminde 8 Aralık günü düzenlenen eğitime, 10. Sınıf öğrencilerinin yanı sıra okulun TEMA grubu öğrencileri de katıldı. Sunumda hem proje hem de kuş gözlemciliği, Ayvalık habitatı, korunan alanları ve kentteki kuş popülasyonu hakkında bilgi verildi. Doğa Araştırmacısı Kadri Kaya bir saatlik sunum yaptı.

Veri boşluğunu doldurmak, deniz kuşları üzerindeki tehdit unsurlarının belirlenerek etki değerlendirmelerinin yapılması ve elde edilen ön bulgularla Ayvalık’ta okul çağındaki öğrencilere yönelik çalışmalar yapmak amacıyla hazırlanan proje ile ekolojik bilinçlendirme, farkındalık ve kent için bilimsel veri oluşturulması hedefleniyor.