YOLDA BULDUĞU 1 MİLYON 250 BİN LİRALIK ZİYNET EŞYASINI SAHİBİNE TESLİM ETTİ

Nilgün KAYA

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde 33 yıldır kır bekçiliği görevi yapan Levent Karakoç, yolda bulduğu 1 milyon 250 bin lira değerindeki altın takıyı sahibine teslim etti.

Ayvalık Mutlu köy’ de yaşayan 55 yaşında iki oğul dört yorum sahibi Levent Karakoç, yüklü miktarda ziynet eşyası buldu. Ayvalık Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı’nda 90 yılından bu yana kır bekçisi olarak görev yapan Levent Karakoç, 1 Eylül Cuma akşamı eşi Solmaz Karakoç ile birlikte motosikeletle evine döndüğü sırada Mutluköy Nostalji yakınında yerde bir telefon fark etti.

“AĞLAYANIN MALI GÜLENE YARAR MI?”

Telefonu almak için duran Levent Karakoç, telefonun biraz ilerisinde beyaz bir kutu gördü. Kutuyu ve telefonu alıp evine giden Karakoç, telefon sahibinin aramasını beklediği sırada kutuya bakınca şaşkına döndü. Kutudan 18 adet yarım altın ve bir büyük altın parçadan oluşan altın kemer, tuğralı bir altın kolye, 4 adet büyük altın ile bir kelepçe altın bilezik çıktı. Telefondan arayan kişiye altınları vermek isteyen Levent Karakoç, ziynet esyalarını Ayvalık’ın bir köyünde yaşayan ve Ekim ayında düğün yapmaya hazırlanan genç çifte İlçe Jandarma Komutanlığında buluşarak teslim etti.

Asgari ücretle çalışan Levent Karakoç, yüklü miktardaki ziynet eşyasını sahibine teslim ederek mutlu ve huzurlu olduğunu belirterek, ” İnsanlığımız daha ölmedi yani. Ben 33 yıldır bekçiyim, kimsenin malında gözü olmayan kendi halinde bir insanım. Hem Ağlayanın malı gülene yarar mı? ” dedi.