AYVALIK ADALARINDA ÇEVRE TEMİZLİĞİ

Nilgün KAYA

Ayvalık adalarında çevre temizliği başlatıldı. Adalarda yapılan kapsamlı temizlik kirliliğin boyutlarını da ortaya çıkarıyor.

Kentteki dört iş adamının desteği ile düzenlenen adalarda çevre temizliği 21Temmuz Cuma günü Maden Adası ile başladı.

Kaptan Veysel Akçay’ın organize ettiği temizlik 5 tekne ve 25 kadın işçinin katılımıyla gerçekleştirildi . İlk gün yapılan temizlikte Maden adasından 150 torba çöp toplandığı bildirildi. Temizlik bugün Çıplak ada ve İncirli adada devam etti.

“EN GÜZEL TEMİZLİK KİRLETMEMEK”

Teknesiyle temizliğe katılan Veysel Akçay, ” Ayvalık adalarında temizlik yaklaşık olarak 4 yıldır yapıyoruz. Temizliğin bu sene ki seferindeyiz. Dün maden Adası ve etrafındaki küçük Maden Adası, yalancı boğaz dediğimiz bölgeyi temizledik. Yaklaşık olarak 150 torba çöp çıkardık. Bugün de Çıplak ada, Mosko Adası. (Yellice) Pınar Adası ve İncirli adada temizlik faaliyetlerini sürdürmekteyiz. Teknenin üstü dolu yaklaşık 49 torba var. Bir iki saat daha toparlayacağız sonra bitirmek zorundayız çünkü teknelerde yer kalmadı. Ayvalık bulunduğu konumuyla üç körfezin, üç boğazın birleştiği nokta. Haliyle çok plastik atık ve diğer maddeleri barındırıyor. Adalara çıkıyor rüzgar ve alıntılarla. Biz de elimizden geldiğince Ayvalık’ta ikamet eden iş adamlarının desteği ile köyümüzün çalışan kadınlarının emeği ile ve beş tane balıkçı  teknemizin kaptanları ile bu sene faaliyetimizin dördüncü senesini bitirmek üzereyiz. Belki sezon sonunda duruma göre bir iki gün daha temizlik yaparız. En iyi temizlik kirletmemek aslında. Buna biraz daha  dikkat etmek lazım. Bizim elimizden gelen bu.” Dedi.